В надпреварата за президентския пост на САЩ имаше неочаквано разместване

...
В надпреварата за президентския пост на САЩ имаше неочаквано разместване
Коментари Харесай

Индиец стана най-приемлив за Русия кандидат-президент на САЩ

В конкуренцията за президентския пост на Съединени американски щати имаше ненадейно разбъркване на любимците. Най-критичните към Украйна републиканци - Доналд Тръмп и Вивек Рамасвами - съставляват водещата двойка. Това значи, че индиец, който се застъпва за признаването на Донбас като част от Русия, може да стане вицепрезидент на Съединени американски щати. Как се случи това?

Името на претендента за президент на Съединени американски щати Вивек Рамасвами рядко се появява в материалите на съветските политолози, макар че той постоянно прокарва обнадеждаващи за Русия тези. Например, той назовава разширението на НАТО „ злополука “, а украинския президент Володимир Зеленски „ гамен “. Според него Съединени американски щати би трябвало да се отдръпват от Северноатлантическия алианс, а Киев да се откаже от претенциите си към Донбас в интерес на Русия.

Този човек по принцип споделя и дава обещание доста неща, в това число провокативни неща за републиканците като премахването на ФБР или легализирането на марихуаната на федерално равнище. Поради това, а също и заради неналичието на политически опит и индийския генезис на Рамасвами, той не се възприемаше като сериозен кандидат за власт. Поне не и от консервативната Републиканска партия.

На първия стадий от президентските акции в Съединени американски щати постоянно им се набиват всякакви радикали, изроди, егоцентрици и майстори на саморекламата, с цел да отпаднат по време на първичните избори. Изглеждаше, че предприемачът от фармацевтичния бизнес (а този свят е ненавиждан от мнозина в Америка) ще изчезне от новините по-бързо, в сравнение с публицистите ще запомнят фамилното му име. Но се оказа друго.

Според изследванията Рамасвами сензационно се измести на второ място в конкуренцията за номинация на Републиканската партия. Доналд Тръмп заема първото място с голяма разлика, а главният му съперник, както се смяташе, сполучливият губернатор на Флорида Рон ДеСантис, падна на трета позиция - 9% известност против 60% за Тръмп.

„ Всичко свърши за Рон… Прибирай се във Флорида, Рон “, разяснява самият Тръмп резултатите от допитването. Той ненавижда ДеСантис - счита го за изменник и има отлични връзки с Рамасвами, защото формалният съперник на някогашния президент го хвали и пази от офанзиви.

Това не е без съображение. Ексцентричният индиец, който беше считан за новобранец в конкуренцията, в този момент претендира за поста вицепрезидент в двойка с Тръмп. Заедно те имат съвсем три четвърти от републиканските гласове (60% + 13%) и партньорско съгласие, което е необичайност за опозицията на толкоз ранен стадий от изборите.

Между другото, във връзка с размера на положението си, фармацевтичният властник Рамасвами също изостава от Тръмп към пет пъти.

Но нещо друго е забавно. Доста дълго време ДеСантис беше считан за „ тръмпист “ и изолационист, само че след номинацията за президент позицията му се измести към центъра, ставайки по-традиционна за републиканците, тук-там даже „ ястребова “. По-специално той стартира да заплашва Русия и да пее хвалебствия на Украйна, от което преди се въздържаше.

Рамасвами сподели тъкмо противоположното и антиукраинската позиция, съгласно него, му костваше няколко значими спонсора, които го напуснаха. Но благосклонностите на електората направиха противоположното - минаха от Десантис към Рамасвами.

Невъзможно е да се каже на 100%, че губернаторът на Флорида е станал новобранец заради метода си към спора в Украйна, а Рамасвами е придобил известност с помощта на него. Но във всеки случай предизборната конфигурация е такава, каквато беше ужасно за „ ястребите “ и неоконсерваторите даже да си показват.

Засега те губят от изолационистите Тръмп и Рамасвами унищожително, срамно, унищожително, а съдията е самият американски народ или по-скоро дясната му половина.

В резултат на това индийският вицепрезидент на Съединени американски щати може да бъде прибавен към индийския министър-председател на Англия, което ще зарадва националната горделивост на Индия, която неотдавна стана най-населената страна в света. Дуетът Тръмп - Рамасвами има късмет да се развие и да победи на финала двойката Джо Байдън - Камала Харис, защото главната половина на тази двойка даже върви мъчно и не може да резервира личната си биография в паметта.

Тези шансове обаче са теоретични. Да, три четвърти от електората са доста. Да, рейтингът на Тръмп и публичния му юрист Рамасвами пораства, макар четвъртия углавен развой против някогашния президент (или може би поради него). Но изборите са още надалеч, ще има доста капани и някои от тях са свързани с Рамасвами.

От една страна, такава колоритна двойка на Тръмп ще подкопае пропагандния облик на някогашния президент като „ бял расист “, само че в това време не опонира на главните правила на Републиканската партия: Рамасвами назовава себе си „ американец “. националист ”.

От друга страна, „ великата остаряла партия “, както от време на време се назовават републиканците, е оставила доста обичайни гласоподаватели – провинциални, консервативни и вярващи. Скандалният милиардер купонджия от Ню Йорк с куп любовници е извънредно надалеч от идеала им, тъй че Тръмп беше уравновесен от Майк Пенс в победните си избори - недодялан, закостенял, религиозен, изобщо характерен републиканец.

Ако вместо Пенс покровител на легализирането на марихуаната с индуска вяра стане „ балансиращ “, общности, където преди няколко десетилетия се смяташе за допустимо да се гласоподава единствено за „ оси “ (бели англосаксонски протестанти), може да не дойдат изборите въобще и успеха в „ противоречивите “ щати ще отиде при Байдън.

Или няма да се получи. Защото главният претекст на консервативните гласоподаватели може да е желанието да гласоподават против настоящето държавно управление и неговите „ културни войни “, а не за Тръмп, индиеца, ДеСантис и някой различен. Американските избори са измежду тези, в които остава детайлът на непредвидимост.

Едно събитие обаче ще предвиждаме твърдо и ясно: макар че Рамасвами дава обещание да спре доставките на ВСУ и изяснява проукраинската политика на Вашингтон с корупцията в фамилията на Джо Байдън (повече за това тук),на Русия ще ѝ е все тази, в случай че в действителност стане вицепрезидент на Съединени американски щати.

Вицепрезидентът в Съединени американски щати не е първи заместител, а авариен състезател, придобиващ значение единствено при положение на гибел или оставка на президента. Дори в Сената той, макар че е ръководител, е " брачен военачалник " - има право на глас единствено в случай че гласовете на елементарните сенатори са разграничени по равно.

Накратко, вицепрезидентът е фигура с малко въздействие. Имаше изключения. Например, Дик Чейни, вицепрезидент при Буш-младши, имаше голямо въздействие и пъклен облик. Само Чейни е специфичен случай и силата му значително произтича от принадлежността към обичайните елити, за които Рамасвами е по едно и също време прочут новобранец и просто рисков персонаж.

Уви, тези елити, както демократичните, по този начин и републиканските, печелят от продължаването на спора в Украйна. Следователно спорът ще продължи, до момента в който украинската войска остава работещ инструмент, без значение какво мисли за това Рамасвами или даже самият Тръмп.

Но наподобява прелестен човек, въпреки и все едно от аптеката. Така че - триумф на него в битката с нашите врагове. Харе Кришна, харе Рамасвами!

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР