В надпреварата за нов кмет на София “ ще си

...
В надпреварата за нов кмет на София “ ще си
Коментари Харесай

Божанов за местния вот: Можем да се коалираме със "Спаси София"


В конкуренцията за нов кмет на София „ “ ще си сътрудничи освен с „ Продължаваме Промяната “, само че и с новата партия „ Спаси София “. Това сподели в студиото на „ Лице в лице “ някогашният министър на е-управлението и сегашен народен представител от „ “.

От думите му стана ясно, че още предходната седмица „ “ и „ “ са обсъждали разновидността за издигането на общи кандидатури за кметове през идната година. Божанов разяснява думите на единия от водачите на „ “ от през днешния ден, че има възможност двете партии да си сътрудничат, с цел да не разпиляват вота.

„ Важно е занапред да се мисли за локалните избори. Те са след година, само че текат дълги процедури по съгласуването на стратегии и персони. Така че е разумно да стартираме да обсъждаме тематиката от в този момент “, съобщи той и добави, че ще могат да реализират оптимален резултата, единствено в случай че си сътрудничат с други партии.

„ Нашите национални органи не са одобрявали такава позиция, само че това е изходната ни позиция е, че би трябвало да се стремим към съдействие “, посочи той и добави, че имена на претенденти за кметове ще се разискват най-рано след два месеца.

Възможност за сформиране на държавно управление

„ Трудно ми е да считам, какви са възможностите за основаване на постоянно държавно управление в този парламент. Не знаем, кой какви карти държи в ръката си. На сигурно знаем, че няма по какъв начин да подкрепим кабинет с присъединяване на ГЕБР. Затова пък ще подкрепим вторият мандат на „ Продължаваме Промяната “. Ако третият мандат пристигна при нас, ще създадем старания, за съставянето на кабинет “, изясни Божанов.

Според него е значимо в националното заседание да има по-стабилни болшинства, тъй като посредством плаващите такива е мъчно се прокарват съответни политики. Математиката казвала, че е редно да има една по-широка поддръжка, с цел да се сътвори постоянно държавно управление.

„ “ няма да поддържа също по този начин държавно управление с присъединяване на или на. „ Ще забележим обаче, кой с каква стратегия излиза и ще преценим “, добави той.

Хартиени бюлетини - имитация на вота

Когато се приказва за подправянето на вота, би трябвало пъкъл се има поради, че по време на локалните избори, няколко гласа вземат решение местата в общинските препоръки. Ето за какво от „ “ оферират да се вкарат преброителни центрове, в които да се броят гласовете и то пред погледа на всички заинтригувани лица. В тези центрове ще идват запечатаните пликовете с гласовете на гласоподавателите от секционните комисии.

„ Днес организирахме публично разискване, на което поканихме и другите партии. Усещането ни е, че нито, нито, нито все още са съгласни да се вкарат преброителните центрове. Според е невероятно това да стане, а от упорстват да се вкарат скенери за броене “, изясни още Божанов.

Вижте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР