В надпреварата за кандидатурата на Съюза (ХДС/ХСС) все още не

...
В надпреварата за кандидатурата на Съюза (ХДС/ХСС) все още не
Коментари Харесай

Маркус Зьодер е фаворит за канцлер сред електората на Християндемократическия съюз

В конкуренцията за кандидатурата на Съюза (ХДС/ХСС) към момента не е ясно дали Маркус Зьодер (ХСС) или Армин Лашет (ХДС) ще завоюва номинацията, само че в изследванията на публичното мнение министър-председателят на Бавария е безапелационен любимец, отбелязва немският вестник BILD.

Анкета на телевизионния канал ARD демонстрира, че 44% от немските жители смятат водача на ХСС за най-подходящия претендент за канцлер на идващите федерални избори, планувани за 26 септември.

Лашет ще би трябвало да преглътне горчива хапка: единствено 15% от респондентите гледат на новия ръководител на християндемократите като на подобаващ претендент за поста. Това е едвам трета от поддръжката, на която се радва Зьодер, разясняват от редакцията. Разликата сред двамата измежду поддръжниците на Съюза (ХДС/ХСС) е още по-категорична: 17% застават зад Лашет, а 72% - зад Зьодер.

От седмици Лашет явно губи поддръжка в изследванията, чието значение постоянно омаловажава. Германците освен отхвърлят неговата дарба да ръководи в Канцлерството, само че и като цяло известността му пада.

В изследване на Insa за BILD, Лашет губи три места в рейтинга на водещите немски политици и в този момент заема 12-то място, което е най-високият регистриран спад в известността спрямо миналата седмица. От друга страна Зьодер се изкачи преди всичко, изпреварвайки даже канцлера Ангела Меркел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР