В над сто училища в Белград са получени сигнали за

...
В над сто училища в Белград са получени сигнали за
Коментари Харесай

Сигнали за бомби в над сто училища в Белград, евакуираха децата

В над 100 учебни заведения в Белград са получени сигнали за сложени взривни устройства, заяви Танюг, като се базира на Министерството на образованието на Сърбия.
Според първичните информации известията за сложени бомби са пристигнали на електронните адреси на 78 съществени и 37 междинни учебни заведения в белградските общини, заяви през днешния ден министерството. Екипи на Министерство на вътрешните работи са на терена, а учениците и чиновниците са евакуирани.
За да се подсигурява сигурността на учениците и чиновниците, образователните занятия от първа промяна са прекратени до довеждане докрай на полицейската инспекция. Някои учебни заведения към този момент са тествани и в тях образователните занятия се организират без проблеми.
Училищата ще осведомят учениците и техните родители за цялата нужна информация за образованието посредством постоянни информационни канали. В връзка с Министерство на вътрешните работи шефовете на учебни заведения ще получат информация по кое време ще бъде осъществена инспекция на учебното заведение и ще вземат решение за следобедната промяна, се споделя в известие на Министерството  на образованието на Сърбия.
През предходната година Сърбия също беше залята със сигнали за сложени взривни устройства на публични места, доста от които учебни заведения. Коментатори свързаха това с войната в Украйна и сръбската позиция към нея, без да се обясни от кое място идват заканите. Никой от сигналите за благополучие не се оказа същински.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР