В над петчасов класен и интензивен тенис мач Рафаел Надал

...
В над петчасов класен и интензивен тенис мач Рафаел Надал
Коментари Харесай

Великият Рафаел Надал спечели Аустрелиън Оупън по невероятен начин и влезе в историята!

В над петчасов класен и натоварен тенис мач Рафаел Надал завоюва рекордната 21-вата си купа Големия шлем след исторически петчасов дуел с руснака Даниил Медведев! Испанецът върна закъснение от два сета и завоюва с 2:6, 6:7(5), 6:4, 6:4, 7:5, с цел да да стане първият тенисист в историята, който печели 21 Мейджър трофеи – с една повече от огромните си противници Роджър Федерер и Новак Джокович.

Това е втора купа за Надал в Австралия, откакто завоюва конкуренцията и през сезон 2009 (на финала победи Роджър Федерер в 5 сета). Така испанецът има най-малко по 2 трофеи от всеки един от шампионатите от Големия шлем, достижение, с което може да се похвали и Новак Джокович.

Медведев несъмнено има защо да съжалява през днешния ден. Руснакът стартира извънредно мощно финала и завоюва първите два сета, доближавайки се единствено на сет от втора Мейджър купа след тази от US Open от края на предишния сезон. Надал обаче отхвърли да се съобщи и след 4 изгубени финала в Мелбърн (два от Джокович и по един от Стан Вавринка и Федерер), още веднъж откри метод да вдигне трофея, осъществявайки един от най-паметните обрати във финали в Шлема въобще.

Испанецът стартира годината по приказен метод, откакто в навечерието на Аустрелиън Оупън завоюва и купата от подгряващия шампионат в Мелбърн.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР