В началото на заседанието те приеха програмата си за тази

...
В началото на заседанието те приеха програмата си за тази
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат комисията за имунитетите на Борисов и Петков /на живо/

В началото на съвещанието те одобриха програмата си за тази седмица.

След това народните представители ще прегледат на второ четене законопроекта за продължение на периода на деяние на така наречен удължителен закон за бюджета. Трета точка в програмата е първото четене на законопроект за неплатежоспособност на физическите лица.

 

Първоначално проектопрограмата за трите пленарни дни предвиждаше проекторешението за комисията за имунитети да бъде втора точка през днешния ден, а удължителният закон да е първа точка в четвъртък, само че тази заран тя беше разместена. 

 

Така депутатите подхванаха комисията за имунитетите с обвинявания за перални и трансмисии:

 

В петък настояването на БСП за следствие на Бойко Борисов и отнемането на имунитета му е разпределено на правна комисия. Затова Георги Свиленски от БСП поиска тяхното проекто решение да бъде прегледано дружно с настояването за основаване на краткотрайна комисия по имунитетите. 

 

" Това са две разнообразни по своята природа планове за решение, не са взаимно допълващи. Вашето е трансмисия на предлагането на основния прокурор ", сподели председателстващия заседанието Росен Желязков.

 

" Давате си ясна сметка, че не могат да се разгласяват такива в план за решение. За това се основава и краткотрайната комисия, която да проверява съществуването на задоволително данни и да предложи план за решение. Правната комисия ще се съобрази с краткотрайната комисия и тогова двата плана за решение ще бъдат препоръчани в пленарната зала ", допълни  Желязков.         

 

Свиленски от БСП настоя, че не са трансмисия на основния прокурор.

 

Желязков пък акцентира, че настояването на БСП касае само Бойко Борисов, до момента в който тематиката за краткотрайната комисия е за него, Кирил Петков и Даниел Александров. Затова нямало по какъв начин да комбинират. 

 

" Само за Борисов бе изминал срокът, по тази причина другите двама сътрудници не участват в предлагането. Народно събрание постоянно е подхождало по един метод. Тази ала-бала, с комисия каквато до в този момент не е  имало е неприемлива ", изказа се Борислав Гуцанов. Въпреки това настояването им не мина и се мина към основаването на краткотрайна комисия за имунитетите на тримата депутати, които към момента не са се отказали сами от отбраната си.

 

Искането за комисията бе изчетено от Мирослав Иванов от ПП-ДБ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР