В началото на юли стана ясно, че босът на Царско

...
В началото на юли стана ясно, че босът на Царско
Коментари Харесай

Стойне Манолов: България има необходимост от Левски, дано Наско и Тити успеят

В началото на юли стана ясно, че босът на Царско село Стойне Манолов е с ковид. Заради COVID-19 предприемачът пропусна да гледа онлайн решителните борби за оцеляване. Столичани завоюваха баража със Септември и следващата година отново ще са в елита. За всичко това, както и някои забавни тематики към ЦСКА, босът на Царско село отговори на въпросите на " Тема Спорт ".
 Царско село приключи подготовката с
Царско село приключи подготовката с " класика " против Струмска популярност

Емануил Ганев, Борис Галчев и Салиф Сисе вкараха головете

Г-н Манолов, по какъв начин сте след прекарания ковид? Всичко ли е наред здравословно?

- Чувствам се по-добре. По принцип всичко отмина.

Какви бяха признаците ви, по какъв начин прекарахте тези дни под карантина?

- Това не е най-важното нещо в последна сметка. Не ми се връща към него. Засега всичко е наред и виждам напред. Нека приказваме за футбол.

С тима каква е обстановката към днешна дата, има ли инфектирани играчи?

- Не, всички са чисти към този момент. В идващите дни ще им бъдат направени PCR проби. След това може да приказваме. Все отново всеки един може да се болести във всеки един миг. Нещата не трябва да се подценяват. Тук е мястото да кажа, че за мен би трябвало да имаме обединен аршин за всички тимове, в които вероятно ще има инфектирани. Нещата би трябвало да са идентични за всички и да се знаят, преди да стартира шампионата. Това е моят зов към Футболния съюз. Да се каже при избран брой инфектирани състезатели какво се прави - дали ще се отсрочват мачовете, дали ще се играе с юноши. Но да се знае, да е ясно, а не като стане, и да се гледа съгласно обстановката, съгласно това кой какви благоприятни условия има да лобира и да е друго за всеки отбор. Критериите би трябвало да са единни, за всички, както за елита, по този начин и за Втора лига. Да е ясно при колко инфектирани може да се отсрочват мачовете.
 Уесли Ната не е удивен от предлагането на Левски
Уесли Ната не е удивен от предлагането на Левски

Халфът се мръщи на 10 хиляди лв. на месец

Първият сезон на Царско село в елита към този момент е в историята, каква е оценката ви за него и какво очаквате от новата акция?

- Не съм удовлетворен от миналия сезон. Идеята ни не беше да се борим за оцеляване. Очакванията ми бяха по-големи, само че не се получи. Дано в този момент сме си извадили поучения от предходния сезон и да не позволяваме в последните 10 минути от акцията да не знаем дали сме в елита, или не.

Какво ще е бъдещето на Любослав Пенев?

- Засега остава отпред на тима. С него имаме сделка, че при положително предложение от по-силен тим няма да го спирам. Няма какво да разясня работата му, името му единствено приказва.

Каква е обстановката с Уесли Ната?

- След два дни се прибира в България. Ако дойдат предложения от чужбина, ще замине. Ако не, той си има контракт с Царско село за още една година.

ЦСКА и Левски стоят ли на дневен ред за Ната?

- Ако насочат съответните предложения, несъмнено. За момента обаче такива няма.

Какви са връзките ви с Гриша Ганчев? Преди към 5 години бяхте на една маса на " Армията ", с цел да възродите ЦСКА. Сега като че ли наподобяват поохладнели...

- Нормални са, положителни са връзките. По принцип с всички ръководители връзките ми са естествени. Аз нямам врагове, другари имам доста.
 Стефан Христов е четвъртото ново попълнение за Царско село
Четвърто ново попълнение за Царско село

" Нямам самообладание да стартира работа с потвърден експерт като Любослав Пенев "

Един от тях е Наско Сираков, ще успее ли той с тежкото начинание в Левски?

- Да, имат не малко въпроси, които би трябвало да решат. Надявам се той и Тити Папазов да съумеят, тъй като футболът в България има нужда от Левски. И то от мощен Левски. Същото важи и за ЦСКА.

В тази връзка още в първия кръг ще забележим забавен конфликт сред ЦСКА 1948 и ЦСКА на " Васил Левски "...

- След като се е стигнало дотук, ще играят и по-добрият да победи. В последна сметка откровено се надявам тимът от " Армията " да завоюва.

А ще има ли сили най-сетне тимът от " Армията " да спре хегемонията на Лудогорец?

- Ще бъде извънредно мъчно. Ако се случи, би било добре статуквото да се промени малко. Но се колебая, че може да се случи.

Сбърка ли ЦСКА с назначението на Милош Крушчич?

- При всички случаи, до този миг ЦСКА сбърка с всички задгранични треньори. ЦСКА играе добре при български експерти. И при Стойчо Младенов, и при Любо Пенев, и при Стамен Белчев се показва доста по-добре, в сравнение с при всички чужденци.

Правилна ли беше реакцията на Христо Стоичков против Стойчо Стоилов? Има ли право той на такава реакция?

- Не съм осведомен с тематиката, тъй че не мога да ви отговоря на този въпрос.
 Царско село публично се укрепи с Борис Галчев
Царско село публично се укрепи с Борис Галчев

Халфът идва от Септември

Как ще коментирате нежеланието на ЦСКА и Левски да подпишат новия контракт за тв правата и каква е вашата позиция?

- С оглед на обстановката в България и спонсорите считам, че това е оптималното към днешна дата. Така че няма какво повече да се разяснява.

Вашият спонсор (б.р. - букмейкърска компания) ще продължи ли да ви оказва помощ?

- Ние имаме контракт, до момента в който сме в елита. Ако изпаднем във Втора лига, контрактът автоматизирано се приключва.

Важи ли това и за вашите вложения в мъжкия тим на Царско село?

Не пламтя от предпочитание да играя във Втора лига. В елита разноските са по-сериозни, само че има и по-сериозни доходи - тв права, спонсори, мачове с огромните тимове. Удоволствието да играеш в Първа лига е доста по-голямо.

Как ще коментирате решението мачовете у нас да се без аудитория до края на август?

- Ако обстановката не се промени, може да остане по този начин и до края на годината. В края на краищата животът на хората е по-голям от всичко останало.
 Стойне Манолов пред ТОПСПОРТ за бъдещето на Уесли Ната
Стойне Манолов пред ТОПСПОРТ за бъдещето на Уесли Ната

Вижте какво сподели той

Кой би трябвало да е президент на БФС?

- Нека забележим кои ще са претендентите. Има още много време до декември.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР