В началото на всяка връзка си мислим, че сме открили

...
В началото на всяка връзка си мислим, че сме открили
Коментари Харесай

10 признака, че връзката ви ще продължи цял живот

В началото на всяка връзка си мислим, че сме разкрили идеалната половинка и всичко ще продължи цялостен живот. По-късно обаче животът се намесва,  разбираме повече неща за другия и осъзнаваме, че май сме се заблудили и раздялата е най-разумният избор.

Дали връзката ви може да продължи цялостен един живот? Днес сме подбрали 10 признака, които демонстрират, че несъмнено имате късмет за това. Ако множеството от тях се отнасят и за вас, можете да бъдете спокойни, че сте намерили верния човек.

1. Имате еднообразно обществено състояние

В началото на всяка връзка не виждаме разликите посред ни, тъй като сме толкоз влюбени, че сме напряко слепи за действителността, само че е доста мъчно да изградите постоянна връзка, в случай че сте възпитани по радикално друг метод и сте израснали в друга среда. Хубавото е, че можете да се нагодите един към различен и да намерите златната среда, в случай че в действителност се обичате.

2. Имате сходно възприятие за комизъм

Чувството за комизъм е едно от най-привлекателните качества, а смехът е значима съставна част за щастливия фамилен живот. Но, както знаем, хората се смеят на разнообразни неща и по тази причина е доста значимо да имате сходни разбирания за това какво е смешно, другояче твоите смешки ще остават неразбрани, а неговите извънредно ще те нервират.

3. Имате идентични разбирания за фамилията

Създаването на семейство е доста сериозна стъпка, а нещата се усложняват, когато се появят и децата, тъй като тогава двамата разбирате, че може би имате напълно разнообразни възгледи за възпитанието на бъдещето потомство. Когато усетите, че връзката ви се задълбочава, може би е добре да обсъдите какви са позициите ви по този въпрос – какъв брой деца желае да има всеки от вас, в какви способи на образование вярвате, дали той счита, че би трябвало да си стоиш у дома с децата и такива неща.

4. Имате идентични възгледи по финансовите въпроси

Семейният бюджет постоянно е мотив за различия измежду двойките и по тази причина е значимо да имате идентични възгледи по този въпрос. Много е мъчно тези, които не са привикнали да икономисват и които харчат с лека ръка, да открият общ език с тези, които са доста спестовни и деликатно преценят всяка покупка. Въпросът за фамилните финанси е доста внимателен, тъй че е значимо да намериш човек, който споделя твоите възгледи.

5. Имате еднообразно мнение за разпределението на домакинските отговорности

Много е значимо да живеете най-малко няколко месеца дружно, преди да се ожените, с цел да разберете далите сте съвместими. Ако ти си перфекционистка, която желае всичко да е подредено, а половинката ти е въплъщение на безпорядъка – ще имате проблеми. Освен това би трябвало да си разделите домакинските отговорности още през цялото време, тъй като в днешно време и двамата работите, и двамата сте заети, няма по какъв начин единствено ти да се грижиш за дома.

6. Имате еднообразно либидо

Изчакайте известно време, до момента в който пристрастеностите се охладят, преди да прецените дали си пасвате полово. В началото сексът е доста чест и доста плевел, а всичко ни се коства много вълнуващо, само че след това рутината се намесва и не е изключено да осъзнаете, че май не сте в цялостен полов синхрон.

7. Имате идентични житейски цели

Много е мъчно да останете дружно, в случай че имате разнообразни цели на този стадий от живота ви. Може би единият желае да пътува повече през идващите години и да се развива професионално, до момента в който другият към този момент желае да сътвори семейство. Добре е след няколко срещи да засегнете този въпрос даже незадълбочено, а след година дружно – сигурно го обсъдете, с цел да знаете, че се намирате на еднакъв стадий.

8. Готови сте да имате общо бъдеще

Ако ти си подготвена да имаш семейство, а половинката ти все отсрочва заветния въпрос, евентуално имате разнообразни цели и показа за бъдещето. Много е значимо да бъдем с човек, с който не се опасяваме да вършим проекти, с който се виждаме по какъв начин остаряваме, даже това да не се случи, най-малко връзката ви ще е била същинска в избран стадий. Няма нищо по-тъжно от това да бъдем с някого по табиет и да се надяваме, че един ден ще срещнем същинската обич, до момента в който към момента стоим в клопката на една връзка, която не ни прави щастливи, само че ни дава сигурност.

9. Интересно и занимателно ви е, когато сте дружно

Когато сте отдавна дружно, е обикновено да се чувствате по този начин, като че ли знаете всичко за другия и просто няма какво ново да си кажете. Затова тематиките стартират да стават все по-битови и прозаични, а на вас ви става все по-скучно в тази връзка. На този стадий би трябвало да намерите нещо ново, което да вършиме дружно – да не спирате да ходите на срещи, да пътувате, да се запишете на общ курс и да намерите развлечение, прелестно и за двамата. Ако не позволявате на рутината да се намести сред вас, евентуално ви чака един трогателен живот дружно.

10. Не се пробвате да се променяте един различен

Много хора се пробват да трансформират сътрудниците си и си мислят „ Хмм, това качество/този стил/този табиет не ми харесва, ще се опитам да го трансформира “, надявайки се, че половинката им ще замязя повече на идеала им, който са си построили. Не се хаби, няма да промениш радикално половинката си. Да, сигурно и двамата ще се измененията под въздействието на другия, само че най-характерните ни привички, традиции и качества си остават. Опитите ти да промениш другия единствено ще провокират неговото неодобрение и ще ви отчуждат. Ако има нещо, което в действителност не харесваш в половинката си и смяташ, че ще бъде огромен проблем в бъдеще, по-добре се разделете, вместо да се надяваш, че той ще се промени. Все отново по какъв начин би се почувствала и ти, в случай че някой се пробва да те трансформира в радикално друг човек и не те приема такава, каквато си?

Бонус: Любов или просто пристрастеност

Основната разлика сред същинската обич и моментната пристрастеност е възприятието за владеене. Когато сме същински влюбени, желаеме да сме част от живота на обичания, да прекарваме допустимо най-вече време дружно и да радваме другия. Някои хора обаче се сърдят, когато желаяме да останем сами или когато кажем, че ще излизаме с другари, или даже когато имаме значим ангажимент. Тези хора са несигурни в себе си и по тази причина имат потребност да имат другия. Истинската обич не желае да „ има “, тя е състрадателна и грижовна, в нея няма място за безумна ревнивост.

Инфо: https://dama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР