В началото на всяка календарна година Дунав Ултра - 740-километровия

...
В началото на всяка календарна година Дунав Ултра - 740-километровия
Коментари Харесай

Дунав Ултра обяви новите предложения за “100-те забележителности” по маршрута си за 2024 г.

В началото на всяка календарна година Дунав Ултра - 740-километровия туристически веломаршрут, идващ поречието на река Дунав и прекосяваш Добруджа в България, афишира лист на 100-те забележителности, които дефинират идентичността на маршрута.

Изборът на обектите в селекцията се дефинира от опциите те да се преживеят посредством цялостната палитра сетива - визия, усет, мирис както и на база духовни потребности, хармония, знание и просвета.

По този метод в подборката намират място световноизвестни или районни местоположения, естествени явления, културно-исторически обекти, персони, обичайни предписания и даже присъщи за района представители на флората и фауната.

През актуалната година четири са новите представители, които са включени с представителния лист: творчеството на родения в гр. Оряхово световнозивестен художник проф. Марин Върбанов, Тракийското сребърно богатство от с. Букьовци (днес гр. Мизия), " Бялата лястовица " на Йовков - респект към учителската и креативна активност на Йордан Йовков към неговия обичан добруджански интервал и Природен парк " Персина " - единственият естествен парк по поречието на река Дунав в България.

По този метод възходящата известност на маршрута Дунав Ултра през последните години ще насочва интереса както към съответни обитаеми места по поречието на река Дунав и Добруджа, по този начин и към спомагателни местоположения и тематики, които обогатяват туристическото прекарване в Северна България.

Повече за “100-те Дунав Ултра забележителности ”: Емблематични точки на интерес, показани през призмата на неповторимо 700-километрово странствуване на велосипед по поречието на река Дунав и Добруджа в България. Отличаващи се в района знаци, които показват любопитна переспектива за всеки фен на пътешествията - с велосипед, автомобил или пешком.

За маршрута Дунав Ултра: Маршрутът свързва в туристическо прекарване странствуване сред най-северозападното с най-североизточното обитаеми места на България с. Куделин и с. Дуранкулак. Дунав Ултра закупи интернационална известност с годишни акции за неговото всеобщо изминаване на велосипед. През декември 2023 година маршрутът влезе в полезрението на международния колос в пътешествията Lonely Planet, като беше посочен като поддържаща дестинация в селекцията Best in Travel 2024. По този метод Дунав Ултра стана единственото туристическо предложение от България, което намира място в избора на Lonely Planet през последните години.

Пълният лист на 100-те Дунав ултра забележителности - издание 2024.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР