В началото на връзката си или по време на медения

...
В началото на връзката си или по време на медения
Коментари Харесай

Заради тези 9 причини партньорът ви не иска да прави секс

В началото на връзката си или по време на медения си месец вие сте били като две неразделни гълъбчета, не сте откъсвали очи един от друг…, само че след време всичко се е трансформирало. Според скорошно изследване физическото увлечение и сексът са признаци за здрави връзки. Но по какъв начин се трансформира равнището на половата непосредственост сред сътрудниците през годините? „ При мъжете понижаването на половото увлечение е натурален развой “, твърди лекар Джийн О’Конъл. По данни на изследвания при мъжа половата интензивност стартира да се намалява на към 45 години и продължава да спада всяка година. Основна роля в този развой играе хормоналният декор. Други фактори могат да са здравословното положение на мъжа, компликациите при реализиране на оргазъм, неналичието на убеденост в себе си в леглото и понижаването на либидото. Възможно е да вършиме всичко допустимо, с цел да запазите градуса на възбудата в спалнята, само че освен това да усещате, че сътрудникът изпитва все по-слабо увлечение към вас. Според специалистите главните аргументи за това са следните:

1. Служебната му активност може да потиска други сфери от живота му
Може да започнете да подозирате, че сътрудникът ви си има държанка. Но е допустимо „ любовницата “, която гълтам цялото внимание и време на обичания ви, да е някакво занятие или въодушевление. „ Когато мъжете се отдават с цялата си пристрастеност на своята кариера, те могат да потискат половата възбуденост, която нормално е ориентирана към партньорките им “, твърди Сидни Серут, лекар по философия и невропсихолог. Признанието, парите и задоволяването на личното его могат да бъдат самобитни възбуждащи фактори за мъжа. Пробвайте да поговорите с колегата си за способи, по които можете да балансирате служебния и персоналния живот и да не допуснете работата му да ви се спънка в спалнята.

2. Ниско равнище на тестостерон
Знаете ли, че да вземем за пример в Съединени американски щати тестостеронът е едно от най-широко прилаганите хормонални средства? По данни на скорошни проучвания равнището на тестостерона при мъжете се намалява пагубно бързо с възрастта. При това към 13% от мъжете страдат от така наречен хипогонадизъм, който блокира производството на тестостерона в задоволителни количества. „ Освен намаленото либидо признаци на ниски равнища на тестостерон могат да бъдат намалената витална сила, неприятното въодушевление, умората, загубата на мускулна маса и даже еректилната дисфункция “, счита лекар Ейбрахам Морджентелър, учител по хирургия в Харвард и настоящ доктор уролог. По негови думи 97% от мъжете, които са с ниско равнище на тестостерон, загатват, че този фактор се отразява отрицателно на половия им живот. За благополучие този проблем може да се реши с хормонална терапия и наложително намаление на напрежението.

3. Той може да страда от мъжка менопауза
По данни на клиника Майо в Бостън това събитие се назовава „ андропауза “ и включва понижаване на равнището на тестостерона при мъжете. Няма нищо ужасно – при господата нещата не стават толкоз внезапно и интензивно, колкото при дамите. Доктор О’Конъл ни поучава да не взимаме драговолно това, че сътрудникът, който преди е бил подготвен да ни раздра облеклата, в този момент едвам ни вижда по ново долни дрехи. Причината за това може да е чисто физиологична, а не психическа. Вместо да се затваряте в себе си, говорете с него по-често за възприятията му и за половите му потребности. И за вашите лични говорете, несъмнено!

4. Гледане на еротични филми за облекчаване
По данни от изследвания на Университета на Индиана и Хавайския университет мъжете, които гледат еротични филми, се отличават със доста по-ниско равнище на удовлетвореност от секса с партньорките си. За начало дано уточним за какво мъжът прибягва до обзор на еротика или порно. „ Самотните мъже постоянно не разполагат с опция да поддържат връзка и да стигат до интимна непосредственост с други хора “, споделя лекар Серуто. Филмите за възрастни обаче могат да бъдат разрушителни за една любовна връзка. „ Когато мъжът развие взаимозависимост от сходни филми, той стартира да разчита на тях, а не на личната си партньорка “, твърди Лес Парът, психолог от Сиатъл. „ Неврохимичните субстанции, които изпълват мозъка при гледане на еротика, могат да провокират същата взаимозависимост като опиатите. Проучвания демонстрират, че порното провокира у индивида нереалистични упования от секса “. Именно това намалява равнището на задоволеност на мъжа от партньорката. „ Ако подозирате, че сътрудникът ви се задоволява от еротични филми, би трябвало да се опитате да намерите решение, да признаете казуса и да го обсъдите, може би при посещаване при сексолог “, поучава ни лекар Парът.

5. Тревога у мъжа, обвързвана с ниското му полово увлечение
Преждевременната или забавената еякулация може да са нормални проблеми на мъже с еректилна дисфункция, което се отразява и на тяхната убеденост в себе си. „ Може да има разнообразни аргументи за еректилна дисфункция, преждевременна или забавена еякулация, само че общите фактори са отчаяние, паника и възприятие за малоценност, които могат да прекратят половите контакти като цяло “, предизвестява лекар Серуто. Затова е извънредно значимо лекуването на сходни проблеми (както медикаментозно, по този начин и психологически) да не се отсрочва.

6. Здравословни проблеми
Загубата на полово увлечение може да свидетелства освен за проблеми в спалнята. „ Ниското либидо на колегата ви може да подсказва за негови здравословни проблеми “, твърди лекар Фил Нгуен, специалист по еректилна дисфункция. „ Пенисът е самобитен детектор на мъжкото здраве, по тази причина новопоявилите се проблеми в леглото могат да бъдат признаци на доста по-сериозни болести като диабет, сърдечни болести или рак на простатата “, разяснява той. Разбира се, понижаването на либидото не постоянно е сигнал за болест, само че няма да е ненужно да споделите паниките си с колегата и да го убедите да се прегледа.

7. Наднормено тегло
Да, наднорменото тегло може да намали половото увлечение у мъжа. Проучване е потвърдило, че затлъстяването и неналичието на физическа интензивност водят до задълбочаване на половите дисфункции при 43 % от дамите и 31 % от мъжете. „ Диабетът и затлъстяването намаляват половата интензивност “, споделя лекар Серуто. По думите на лекар Ерик Плескър, създател на книгата „ 100 години живот “, физическите натоварвания покачват равнището на ендорфините и могат да накарат хората да се усещат по добре. Същото важи и за здравословната храна. „ Хората, които ядат тежки, мазни или прекомерно сладки храни, могат да се усещат изтощени, отпуснати и лишени от съблазън “, прибавя той.

8. Стрес
Претоварването с работа и финансовите проблеми в действителност ли могат да повлияят на либидото? „ Да, хората под стрес постоянно краткотрайно губят половото си увлечение към колегата “, твърди лекар Плескър. Вие несъмнено не можете да елимирате източника на напрежението или да повлияете на стоковата борса, само че можете да вдъхновите мъжа за някакви промени в стила му на живот, които да се отразят добре на здравето и либидото му. Когато мъжът ти е прекомерно пълен, с цел да вършиме секс... Учените откриха какво би трябвало да споделяме по време на секс

9. Той не получава задоволително физическа обвързаност от вас
Като цяло тук всичко зависи напълно от вас. Това е един от най-простите фактори, които можете да измененията, с цел да повишите качеството на половия си живот и да го извършите пълностоен. Според лекар Рафаел Дарвиш неналичието на интерес към секса може да е обвързвана с това, че вие не показвате на колегата физическата си обвързаност в всекидневието. Прегръщайте и целувайте обичания си, покажете му, че имате потребност от него, позволете му да усети своята значителност за вас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР