“В началото на войната много анализатори говориха за това, че

...
“В началото на войната много анализатори говориха за това, че
Коментари Харесай

Тагарев пред Дарик: Украйна показа какво е блицкриг

“В началото на войната доста анализатори приказваха за това, че Русия ще направи един блицкриг. Сега Украйна ни сподели какво е блицкриг “, разяснява военният специалист Тодор Тагарев в “Кой приказва? “ по Дарик радио.

“Украйна организира доста добра илюзия на Русия, говорейки с недомлъвки “, добави военният специалист.

“Това изрично си е тематика номер едно “, изясни журналистът Владимир Йончев по отношение на мнението, че тези вести са се трансформирали във “фонов звук “.

“Новините за войната се четат несъразмерно повече от другите “, добави той и сподели, че главните медии не ги отразяват добре.

По думите на Тагарев Путин има право да стартира война при експанзия против Русия, само че тъй като не е имало такава съветският президент е решил юридически да я наименува “специална военна интервенция “.

“Украинците пазят свободата си, околните си, държавността… А множеството руснаци не знаят защо са там, за пари... “, разяснява военният специалист.

“Путин се тормози, че едно решение за готовност може да се окаже против него “, безапелационен е Тагарев.

“Аз нямам никаквосъмнение, че Украйна ще завоюва войната, по тази причина сегашните триумфи ми се костват разумни “, изясни Владо Йончев.

По думите му тези триумфи са обърнали визиите на “националните предатели, които се кланяха на Русия “. “Просто видяха какъв брой са зле техните спонсори “, добави журналистът.

Тодор Тагарев изясни, че “Крим е тънкият миг “ и няма подозрение, че Украйна ще се бори за всички останали територии. По думите му Украйна може да договаря по съответни тематики като репарации, военнопленниците и други, само че не и във връзка с териториални отстъпки.

“Необратимите процеси в Руската федерация към този момент не могат да бъдат спрени с или без Крим... Ще следим мощни центробежни процеси “, изясни Владимир Йончев.

“По-сериозният въпрос е дали Русия няма да се дезинтегрира сама от себе си “, добави Владимир Йончев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР