В началото на валутната търговия във вторник щатският долар се

...
В началото на валутната търговия във вторник щатският долар се
Коментари Харесай

Доларът се засилва спрямо основните световни валути

В началото на валутната търговия във вторник щатският $ се ускорява по отношение на еврото, английската лира и йената.

Към 9:35 ч. българско време общата европейска валута поевтинява във връзка с с 0,10% - до $1,1395 за едно евро по отношение на $1,1408 за евро в края на предходната сесия.

Американската валута се увеличи по отношение на японската с 0,31% до 114,96 йени за един $ против 114,63 йени за $ при затварянето на пазара в понеделник.

Британският паунд падна с 0,07% по отношение на $ до $1,3637 за една лира, а австралийският $ - с 0,3% до $0,7195.

Индексът ICE, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден се повишава с 0,1%, а по-широкият показател на $ WSJ също добави 0,1%.

Централната банка на Япония резервира главните параметри на паричната политика след двудневната среща, която завърши във вторник. Краткосрочният лихвен % по депозитите на комерсиалните банки в Централната банка бе оставен на минус 0,1%, целевата рентабилност по десетгодишните държавни облигации е покрай нула, се споделя в изказване на японския паричен регулатор.

Японската централна банка удостовери тавана на програмата за назад изкупуване на държавни облигации на 12 трилиона йени (104 милиарда долара). Програмата за назад изкупуване на държавни облигации остава неограничена, означиха от Централната банка. Банката на Япония увеличи прогнозите за инфлацията за фискалните 2022 и 2023 година, само че към момента не чака растежът на потребителските цени да се форсира до задачата от 2 % през идващите две години.

Междувременно инфлацията в Съединени американски щати към този момент скочи до най-високото си равнище от съвсем 40 години и все по-голям брой членове на Федералния запас и икономисти от Уолстрийт виждат опцията за повече от три нараствания на лихвите от централната банка на Съединени американски щати тази година.

Следващата среща на Фед ще се организира на 25-26 януари и специалистите чакат, че тонът на изказванията на Централната банка на Съединени американски щати след тази среща ще бъде " ястребов ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР