В началото на валутната търговия в четвъртък доларът поскъпва по

...
В началото на валутната търговия в четвъртък доларът поскъпва по
Коментари Харесай

Пропадането на турската лира е прекалено реши пазарът

В началото на валутната търговия в четвъртък доларът нараства във връзка с множеството валути на развитите и разрастващите се степни като се изключи йената. Турската лира прави опит да се възвърне след вчерашния следващ спад.

В сряда Федералният запас на Съединени американски щати резервира, както и се очакваше, главната рента за федерално кредитиране в диапазона 1,75-2%. Но американският паричен регулатор предвижда още две покачвания на лихвата до края на годината, както и три повишавания през 2019 година.

Йената се повишава на фона на следващото вмешателство на Централната банка на Япония в открития пазар. Доходността на 10 годишните японски облигации се повиши до 0,145%, след което ЯЦБ предложи да купи бумаги за 400 милиарда йени и доходността им се върна на 0,10%.

Еврото през днешния ден сутринта коства $1,1641 спрямо $1,1660 при закриване на търговията през вчерашния ден в Ню Йорк.

Спрямо японската валута американската в това време спада до 111,63 йени за $ при курс 111,73 йени ден по-рано.

За едно евро на пазара дават 129,94 йени спрямо 130,27 йени в сряда.

Турската лира в четвъртък се възвръща от закрепения през вчерашния ден исторически най-малко по отношение на $, поскъпвайки с 0,2%. В сряда лирата поевтиня с 1,64%, поради въведението от Съединени американски щати наказания против турските министри на вътрешните работи и правораздаването по отношение на делото на свещеник Ендрю Брансън.

Днес участниците на валутните пазари решиха, че това намаляване на турската валута е прекалено. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР