В началото на вълната сме, значително е увеличението. Очакванията са,

...
В началото на вълната сме, значително е увеличението. Очакванията са,
Коментари Харесай

Д-р Кунчев с лоша новина за коронавируса у нас: В началото сме на вълната, вижте симптомите!

В началото на вълната сме, доста е нарастването. Очакванията са, че този растеж ще продължи и към началото на ноември ще достигнем пик. Вероятно няма да се върнем към трагичните събития Спешна помощ да не съумява да събира пациентите. Новите разновидности на вируса не демонстрират толкоз тежко протичане, само че бързо и елементарно се популяризира. Това сподели за Bulgaria ON AIR основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32782
" Тук имаме 35 разновидности, което го прави друг като опция за превъзмогване на имунитета. Ако желаеме да бъдем предпазени, в действителност би трябвало да бъдем имунизирани с новите ваксини, създадени за новите варианти на Омикрон. Има над 100 хиляди ваксини в страната, хората се убедиха, че това може да ги защищити оптимално дейно ", сподели още доцент Кунчев.

По думите му признаците на Ковид-19 са се трансформирали в позитивна посока и не постановат толкоз постоянно хоспитализация. Сравнително ниска е и смъртността. Заболяването се характеризира със мощно главоболие и изнемощялост, появява се раздразнение в гърлото, което минава в кашлица. Симптомите минават за 3-4 дни, само че има заплаха хората с повреден имунитет или хронични болести да го карат доста по-тежко, изясни гостът.

Доц. Кунчев посочи, че най-ефективно е да носи маска този, който киха и кашля. " Няма неприятно и здравият човек да носи, това му дава спомагателна сигурност, само че на този стадий не се постанова наложително въвеждане. Изключвам лечебните заведения ", означи основният държавен здравен контрольор.

Вече са дадени указания на РЗИ-тата да провеждат имунизации на мъчно преносимите хора, при които има интерес към имунизациите.

" Омикрон към този момент има 300 нови разновидности, този развой ще продължи. За всеки сезон ще би трябвало да имаме подготвеност в точния момент да се създават имунизациите, които защищават от тях. Ковид-19 съвсем се изранява с грипа. Няма общо сред двата вируса и всяка ваксина пази от това, против което е създадена. Сега е моментът да се имунизирате против Ковид-19. Реална грипна зараза чакаме януари-февруари. Няма противопоказания да си сложим двете ваксини по едно и също време. Ваксина за грип може да си сложим до края на годината ", изясни доцент Кунчев.

" Морбилният вирус опустошава имунната система и човек става предразположен на всичко останало. При грип и Ковид-19 не е чак в такава степен, само че го има този резултат. И до момента не сме 100% наясно с постковидния синдром. При всеки човек проявата може да бъде друга ", посочи доцент Кунчев.

Според него няма смисъл от крайни ограничения с дълга карантина у дома. Той се надява Народното събрание да анулира това ограничаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР