В началото на учебната година тя беше най-щастливата седмокласничка. Майка

...
В началото на учебната година тя беше най-щастливата седмокласничка. Майка
Коментари Харесай

Дарители основаха фонд за децата на починали в епидемията лекари и учители

В началото на образователната година тя беше най-щастливата седмокласничка. Майка ѝ е учителка по британски и от тази година ще преподава на нейния клас. Един месец по-късно в часа по британски влиза нова учителка. Съучениците и учителката дълго не могат да успокоят разплаканото 13-годишно момиче. Майка ѝ се разболява от корона вируса. Приемат я в болничното заведение в дребния град. После...роднина провежда погребението. Дъщерята и брачният партньор на учителката не съумяват да се сбогуват с нея поради карантината....

...уморена съм, само че съм добре, споделила майката на сина си. Говорили по телефона по здрач. Малко по-късно колата за спешна помощ я откарва по неотложност от болничното заведение в Разлог в болничното заведение в Благоевград. Линейката се връща от средата на пътя, с цел да откара умрялата учителка назад.
Ана скоро трябвало да навърши 47. Разболява се от корона вирус пет дни преди 16-ия рождения ден на сина си. Той е възпитаник в колеж по електротехника. Преди 7 година е изгубил и татко си. Негов аставник ще е баба му...

Това са късите истории на две от децата на лекари, медици и учители, изгубили живота си по време на пандемията Ковид-19. Има още деца и още нещастия на фамилиите, изгубили родител.

За тези деца при започване на ноември беше учреден Фондът за децата на герои. Целта на фонда е да обезпечи 500 лева месечна стипендия на всяко от децата, до момента в който навърши пълноправие или приключи междинното си обучение.

Вече сме в контакт с околните на 5 деца, досега знаем за към 10 случая, следва да се свържем със фамилиите, споделя ръководителят на Фондация „ За Доброто “ Кремена Кунева. Загубата на родител е обвързвана и с спомагателни материални усложнения за фамилията - стипендиите са опция децата да продължат да се развиват и образоват, разяснява тя.

Фондът е дълготрайна дарителска самодейност, тъй като някои от децата са напълно дребни. Условието за разпределяне на стипендията е заплатата на родителя или настойника да е по-ниска от междинната за страната и детето да не получава стипендия от различен сходен фонд или организация.

В дарителската сметка към този момент е събрана сумата за стипендиите за 4 деца за цялата последваща година. В акцията за поддръжка се включват хора и компании. Седемчленен Обществен фонд ще вземе още преди Коледа първите решения за разпределяне на стипендии, откакто получи нужните документи от околните.

Основателите на фонда са Фондация „ За Доброто “ и учителят Петър Велков в партньорство с Фондация „ Бикоуз: в помощ на благотворителността “. Фондът ще подсигурява цялостна бистрота като оповестява всяко свое решение, ще следи развиването на децата, ще споделя техните истории. Засега няма да оповестява обществено имената на децата, с цел да ги защищити от непремерен интерес.

Тази поддръжка е и инвестиция в образованието на децата, споделят от Фондация „ За Доброто “. И приканват хората да отворят сърцата си и да подаряват средства.

 Даренията  за Фонда за децата на герои могат да бъдат направени по 3 метода:

1. Чрез Фондация „ За Доброто “:

Райфайзенбанк България ЕАД 

BIC код: RZBBBGSF            

IBAN номер: BG91RZBB91551012773591

2. Чрез Платформата. Бг :

Или

3. С дарителски SMS с текст на латиница DMS GEROI на къс номер 17777 (за клиенти на трите оператора), за абонаментни дарения и други способи за даряване, посетете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР