В началото на търговията в петък доларът слабо се променя

...
В началото на търговията в петък доларът слабо се променя
Коментари Харесай

Цената на златото спада. Окуражителни коментари на Тръмп за преговорите с Пекин

В началото на търговията в петък доларът едва се трансформира във връзка с главните международни валути. Трейдърите чакат данните за пазара на труда в Съединени американски щати и наблюдават новините за хода на комерсиалните договаряния сред Вашингтон и Пекин. Цената на златото спада дружно с търсенето на безвредни активи след окуражителни мнения на президента Тръмп за договорката с Пекин.

Общата валута през днешния ден търгува по 1,1105 $ за едно евро спрямо 1,1104 $ за евро в края на вчерашната сесия. Спрямо японската валута европейската се разменя при курс 120,73 йени за $ в съпоставяне със 120,77 йени за $ в четвъртък.

За един $ през днешния ден на пазара дават по 108,72 йени спрямо 08,76 йени при закриване на вчерашната търговия.

Фунтът стерлинг в петък коства 1,3155 $ за паунд при 1,3157 $ в миналата сесия и 1,1847 евро против 1,1849 евро за паунд в четвъртък.

Статистиката, оповестена през вчерашния ден, сподели спад на външния търговски недостиг на Съединени американски щати през октомври до най-малко от март 2018 година Дефицитът е понижен със 7.6% спрямо ревизираната цифра за септември и възлиза на 47.2 милиарда $, съгласно комерсиалния департамент.

Междувременно Министерството на труда на Съединени американски щати съобщи, че броят на американците, кандидатстващи за компенсации за безработица предходната седмица, е понижен с 10 хиляди до 203 хиляди. Намалението на броя на молбите за компенсации при безработица демонстрира положително положение на пазара на труда, макар слабостта на индустриалния бранш, закъснение на международния стопански напредък и понижените вложения на фирмите, отбелязва Bloomberg.

Днес ще бъдат оповестени формалните данни за положението на пазара на труда през миналия месец. Анализаторите чакат отчетът да покаже нарастване на броя работните места в страната със 190 хиляди след нарастване от 128 хиляди през октомври.

Министерството на търговията на Китай заяви в четвъртък, че комерсиалните договаряния със Съединените щати напредват в сходство с набелязания курс, макар скорошното напрежение сред двете страни. Преговарящите екипи от двете страни не престават да работят в тясно съдействие, съобщи китайското министерство на търговията.

" Ако КНР и Съединени американски щати реализиран съглашение за първия стадий на комерсиална договорка, то ще би трябвало да включва понижаване на таксите ", цитира Dow Jones представителя на министерството Гао Фън.

Стойността на златото в петък сутринта се намалява, след новите мнения на президента Тръмп за договарянията с Китай помогнаха да се понижи търсенето на по-безопасните активи, какъвто е жълтият метал. Както написа Ройтерс, на въпрос за въвеждането на новите мита от 15 декември, той разяснява: " Ще забележим, само че сега се придвижваме напред. Не обсъждаме съответно този въпрос, само че водим доста широкомащабна полемика... Имаме доста положителни договаряния с Китай. "

Цената на февруарските фючърси за златото през днешния ден сутринта на нюйоркската борса Comex се намалява с 2,85 $, или на 0,19%, до 1480,25 $ за тройунция. Стойността на мартенските фючърси за среброто спада с 0,28% - до 17,012 $ за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР