В началото на търговият в петък курсът американският долар е

...
В началото на търговият в петък курсът американският долар е
Коментари Харесай

Паундът се покачва. Доларът изпраща месец на силен подем

В началото на търговият в петък курсът американският $ е постоянен, въпреки леко да се намалява във връзка с еврото и кошницата от съществени международни валути.

Предишният ден той приключи сесията на оптимално от три седмици ниво след публикуването на данни за по-бавния от упования ритъм на напредък на американската стопанска система през четвъртото тримесечие на предходната година, означи MarketWatch.

Но американската валута може да регистрира оптимален за последните пет месеца напредък през март на фона на възобновяване на доходността на държавните облигации на Съединени американски щати и отслабването на водещите международни валути поради миролюбивите сигнали от техните централни банки, отбелязва Ройтерс.

Днес сутринта общата валута се разменя против американската при курс $1,1233 за едно евро по отношение на $1,1221 за евро в края на вчерашната търговия.

В същото време за едно евро на пазара дават 124,35 йени спрямо 124,16 йени в четвъртък.

Доларът се търгува към японската валута на равнище 110,70 йени при курс 110,63 йени ден по-рано.

Британският фунт стерлинг през днешния ден сутринта се повишава с 0,3% и коства $1,3079 спрямо $1,3044 за паунд предходната комерсиална сесия. Фунтът нараства и по отношение на европейската валута - до 1,1637 евро по отношение на 1,1625 евро за паунд в края на валутната сесия в четвъртък. Преди това английската валута поевтиня с 1 % на фона на неяснотите към Брекзит.

Търговският департамент на Съединени американски щати преразгледа в отрицателна посока оценката си за растежа на Брутният вътрешен продукт през 4-тото тримесечие на предходната година и го понижи на от 2,6% на 2,2%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР