В началото на следващия сезон - на 8 (от 19:00

...
В началото на следващия сезон - на 8 (от 19:00
Коментари Харесай

Театралната стихия `Медея` в София през октомври

В началото на идващия сезон - на 8 (от 19:00 ч.) и 9 октомври (от 18.30 ч.), театралната буря „ Медея “ се придвижва на сцената на Театър Азарян. Премиерният театър по едноименната покруса на Еврипид беше показан за първи път след 40 години на сцената на Античен спектакъл в Пловдив и провокира стихия от страсти измежду феновете.
 Час на класа със Снежина Петрова
Тригодишният самостоятелен сценичен и обществен план, който се трансформира в основен акцент на артистичната стратегия на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, дебаркира в София с поддръжката на СП „ Култура “.

Изоставена от своя мъж, Медея търси и намира отмъщение, като протяга ръка на една универсална полезност – своите деца. Трагичният й избор вълнува човечеството от Античността до през днешния ден. Текстът на Еврипид от 431 година прочие Хр., оживява в новия превод от старогръцки на Георги Гочев и Петя Хайнрих и във виртуозното осъществяването на 40 артисти, музиканти и деца.

В ролята на Медея ще видите неповторимата Снежина Петрова, която ще предизвика границите на човешката и артистична природа.

Режисьорът Десислава Шпатова основава неповторим свят от облици и усеща, в който завихря пространствените решения на сценографите Зина Генч и Христина Дякова. Хореографията е дело на Анна Памуплова, а неповторимата музика – на Асен Аврамов!

Проектът е част от формалната стратегия на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се осъществя с финансовата поддръжка на СП „ Култура “, Нов български университет, Гьоте институт – България, НФ „ Култура “ и в партньорство с фондация „ Здраве и обществено развиване “.

Билети за спектакъла „ Медея ” може да закупите от касите на Билетен център НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР