В началото на следващата година Министерството на земеделието (МЗм) започва

...
В началото на следващата година Министерството на земеделието (МЗм) започва
Коментари Харесай

Министър Гечев: Министерството на земеделието започва информационна кампания в цялата страна за представяне на Стратегическия план

В началото на идната година Министерството на земеделието (МЗм) стартира осведомителна акция в цялата страна за показване на Стратегическия проект.

Целта е земеделските стопани да се срещнат и да схванат изискванията за използването на инструментите по него. Това разгласи министърът на земеделието Явор Гечев по време на откриването на интернационалното ревю за локални артикули в гр. Русе.

Форумът е третото за годината сходно обществено събитие, проведено от аграрното ведомство и има за цел да даде опция на дребните компании – производители и търговци на храни, питиета и занаятчийски артикули от селските региони да показват своята продукция пред необятната общност.

 „ Изложението за локални артикули през днешния ден потвърждава, че дребните производители, обичайните артикули и занаяти имат бъдеще. Русе е емблематичен български град, а мостът над р. Дунав свързва култури и нрави ”, сподели министърът.

Явор Гечев означи, че служебното държавно управление е извънредно ориентирано към подпомагането на дребните аграрни стопани и производствата им, посредством финансиране по метода „ Водено от общностите локално развиване “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година „ Затова Министерството на земеделието ще предизвиква сходни мероприятия, с цел да можем да разпространяваме родната си продукция и да съхраняваме и развиваме българските обичаи ”, добави още той.

Министърът на земеделието напомни, че Държавен фонд „ Земеделие “ с доста дейна работа обработи към 4 000 плана, като за първи път от много време, те са прегледани в същата година, в която са подадени. И добави, че с решение на Министерския съвет e одобрен нов организационен устав на ДФЗ и посредством новите 130 щатни бройки ще бъде заздравен административният потенциал.

Заместник-министърът на земеделието Георги Събев, който също участва на откриването на форума в Русе сподели, че Местните инициативни групи (МИГ) ще са основни сътрудници за използването на политиките на МЗм, ориентирани към локалните и районните артикули и тяхното разпространение. И посочи, че в идващия програмен интервал ще има финансов запас за над 100 МИГ.

В рамките на визитата си в Русе министър Явор Гечев се срещна с екипа на Областна дирекция „ Земеделие ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР