В началото на следващата година един от водещите производители на

...
В началото на следващата година един от водещите производители на
Коментари Харесай

Производителят на Orbit и Snickers пуска два нови продукта в България през 2021 година

В началото на идната година един от водещите производители на хранителни артикули в света - Mars, ще пусне два нови продукта на българския пазар към портфолиото от дъвки на компанията. Orbit - една от мaрките, ръководена от компания у нас, ще дебютира с два продукта под името " Orbit Refreshers ", които напълно скоро ще бъдат пуснати в магазинната мрежа. Освен това Mars пусна на българския пазар нова марка за котешка хигиена " Catsan ". Това стана ясно по време на конференция на Mars.

Дъвките остават най-големият продуктов сегмент на компанията и номер едно по продажби за 2020 година в България. Пазарният дял в него е 58%. Mars e водеща при шоколадите на родния пазар с дял от 11%. От компанията споделят, че има прочут спад при продажбите на шоколади и дъвки вследствие на по-слабата социализация, поради ковид.

Увеличава се обаче ползата към грижата за домашните любимци. " Здравословното хранене на домашните любимци става приоритет на доста стопани по време на пандемията. Ето за какво отчитаме даже трицифрени растежи на продажбите на някои артикули в този сегмент ", означи Мартин Димитров, управител за Балканите.

" Трябваше да се приспособяваме бързо в новата обстановка. Основната ни грижа беше да запазим колкото се може повече от нашите сътрудници ", съобщи шефът на Mars за България Предраг Милинчич.

" Грижата за домашните любимци нараства повече от предстоящото през тази година и основната причина за това е, че стопаните им си стоят у дома ", декларира Милинчич.

Предизвикателствата

" Въпреки невижданата обстановка, това което мога да споделя, че се организирахме относително бързо се адаптирахме и приехме съответните ограничения за сигурност в тази тенденция. Работа и от разстояние в компанията се практикува най-малко от десетилетие и в тази връзка не сме имали проблеми. Нашите сътрудници са ситуирани на 15 разнообразни пазара и за нас работата от отдалеченост е всекидневие ", съобщи Кремена Лефтерова, управител в компанията.

Миналата година компанията е въвела платформа за образования. " Ако през 2019 година беше по-трудно да се премине от класическия вид на образование в класна стая към онлайн, то в този момент от ден на ден наши сътрудници се възползват от ресурсите на тази платформа ", сподели още тя.

" На база на това, което виждаме да случва, съм сигурна, че тези положителни практики при работата от разстояние, гъвкаво работно време, потреблението на нови технологии, ще останат даже след края на пандемията ", съобщи Лефтерова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР