В началото на септември 2019 г. жителите на Отава, Канада,

...
В началото на септември 2019 г. жителите на Отава, Канада,
Коментари Харесай

10 истории с пияни животни

В началото на септември 2019 година жителите на Отава, Канада, виждат няколко енота да се разхождат в близост денем, и се обаждат на полицията. „ Единият енот не можеше да се движи. Влачеше си краката, клатушкаше се, мъчно стоеше прав “, споделя един от жителите пред CBC News. „ Със сигурност можеше да се каже, че нещо не му беше наред. “

Оказва се, че тези по принцип нощни животни не са се държали опасно; те просто са се напили, откакто са изяли прекалено много ферментирали ябълки. През идващите няколко дни сигналите за пияни еноти, които се препъват и припадат по дворовете на хората, стават прекомерно чести.

Майкъл Рънц, професор по биология в университета Карлтън в Отава, пред CBC News, предлага… да не се прави нищо: „ Оставете животинките на мира да се оправят с махмурлука си и да се наспят. “

През 2004 година в курорта Бейкър Лейк в щата Вашингтон NBC News оповестява, че черна мечка съумява да проникне в хладилника на къмпингар и да изпие 36 кенчета от локалната бира Rainier и едно кенче Busch (която мечка не е харесвала). Агентите от отдел „ Риба и дива природа “ я откриват в безсъзнание, а когато тя се разсънва, се покатерва на едно дърво и заспива още веднъж. На идващия ден сътрудниците ве отново съумели да я уловят по човечен метод благодарение на понички, мед и… още Рейниър, и я преместили надалеч от къмпинга.

През октомври 2018 година жителите на Гилбърт, Минесота, оповестяват, че дроздовете и други птици наподобяват пияни, тъй като ги виждат да се блъскат в прозорците, държат се комплицирано, удрят се в предните стъкла на колите и като цяло да са несъответстващи. Историята за тези видимо пияни птици скоро се популяризира, само че специалистите декларират, че е малко рано през сезона, с цел да могат плодовете, които птиците ядат, да ферментират. Началникът на полицията в града Тай Текър декларира пред медиите, че въпреки да не е съумял да откри безапелационни доказателства, че птиците в действителност са били пияни, е видял задоволително, с цел да вземе ограничения за запазване на публичния ред. „ Не съм имал опция да им направя тест за алкохол “, сподели той. „ Но може да се каже, че нямаше и потребност. “

През ноември 2014 година копринарки в Юкон, Канада, се начждат с ферментиралите плодове на планински явен, което води до няколко несигурни полета из града. Меган Лариви, която работи в отдела за запазване на животните на Юкон, трансформира пластмасова клетка за хамстери в птичи контейнер за пиянство, с цел да могат пияните птици да утолят пиянската си жадност. „ Ние просто се грижим да им е комфортно и умерено и се надяваме да се оправят по-бързо “, споделя тя. Но преди да бъдат освободени, те трябваше да преминат през птичия еквивалент на теста за трезвеност на КАТ.

През юли 2018 година британският вестник Metro оповестява, че повече от 30 чайки на плажовете край Съмърсет, са се напили или с останки от алкохол, които хората са изоставили, или от усвояване на зърно от околните пивоварни. Така или другояче, в продължение на две седмици центровете на Кралското сдружение за попречване на жестокостта към животните в Съмърсет, Девън и Дорсет събират и оказват помощ на подивелите от алкохола птици, една от които пияна повръща върху пожарникаря, който я носи, с цел да получи лекуване.

През 2013 година вестник Индипендънт оповестява за случай, в който диво прасе краде и изпива 18 бири в къмпинг край реката в Порт Хедланд, Австралия. След това, до момента в който е в нетрезво положение, прасето разграбва кофите за отпадък и потегля да се бие с крава. Накрая прасето просто се изкъпва в реката и заспива под едно дърво.

В Анкоридж, Аляска, лос на име Бъзвинкъл става прочут с това, че провокира безпорядък по време на коледните и новогодишни празници през 2007 година Всичко стартира, когато рогата му се заплитат в коледните лампички, които украсявали празничната елха в града. Когато съумява да се освободи, той минава през улиците наоколо до парка Таун Скуеър, като към момента влачи част от лампичките след себе си. След това се отбива в двора на локален ресторант, където намира ферментирали краставици и се почерпва с тях. След като краставиците го хващат, той очевидно се поуспокоява (или стъпива от резултата им) като просто гледа в празнотото пространство и издишва пара. Тъй като към този момент не буйства, хората от ресторанта му разрешават да остане в оградения двор, до момента в който изтрезнее.

През август 2018 година хиляди оси се напиват с нектара от ферментирали плодове и сайдер от бирариите в Обединеното кралство. Осите могат да бъдат рискови сами по себе си, само че когато са пияни… Вече би трябвало да се внимава много! Те са търсели захар – през лятото работата и храната за тях са нищожни, а единствено една глътка сайдер или бира може да им е задоволителна (пф, слабаци!). „ Осите нямат положително пиене и като се напият с алкохол, стартират да се бият като простаци “, споделя специалистът по надзор на вредителите Шейн Джоунс.

През 2015 година в Уорчестършир, Англия, катерица прониква в частния клуб Хъниборн. Секретарят на клуба Сам Бултър споделя пред медии, че е намерил преобърнати чаши, разрушени бутилки и разпръснати пари из цялата им централа. Кой би могъл да направи такова нещо? Тогава той вижда по какъв начин една разтреперана катерица излиза иззад пакет с чипс.

„ Никога до момента не бях виждал пияна катерица. Беше намусена и изглеждаше много зле “, споделя Бултър. Той допуска, че катерицата инцидентно е завъртяла крана на кега с наливната бира. Не е ясно дали в действителност е била пияна, само че евентуално е пила от бирата, мислейки я за вода. Въпреки че животното предизвиква вреди за към 370 $, тя не е принудена да заплати сметката – Бултър я хваща и я пуска през прозореца.

 Vervet drinking energy drink at Tshokwane

Сейнт Китс на Карибите е дом на банда пияни маймуни, които са се научили да допиват коктейлите на туристите; някои даже крадат питиета непосредствено от ръцете им. Преди маймуните са си набавяли захар от захарната тръстика, само че промишлеността последователно запада, което ги принуждава да се скитат в туристическите региони. Всъщност BBC оповестява, че маймуните – даже трезвите – предизвикват страхотни главоболия на фермерите, жителите и туристите (освен на себе си…).

Сайтът All That’s Interesting оповестява за проучвателен план, който изследва въздействието на алкохола върху тези маймуни: откривателите дават алкохол на 1000 зелени маймуни и откриват, че навиците им за пиянство могат да бъдат разграничени на четири категории: алкохолици, постоянни пиячи, обществени пиячи и въздържатели. Повечето от маймуните попаднат в обществената категория, само че 5% от тях са класифицирани като „ съществено злоупотребяващи алкохолици “, което значи, че се напиват, стартират да се бият и не престават да пият, до момента в който не припаднат.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР