В началото на септември 2015 г. Варна беше разтърсена от

...
В началото на септември 2015 г. Варна беше разтърсена от
Коментари Харесай

Има ли съучастничка българин, убил германец заради €575 000?

В началото на септември 2015 година Варна беше разтърсена от грубо ликвидиране на немски екскурзиант. Работещият за Бундесвера 49-годишен инженер Волфганг Шперлинг бе открит мъртъв в стаята си в хотел „ Магнолия край „ Златни пясъци”. По тялото му бяха нанесени общо 52 удара с секира.

Разследването откри, че причинител на бруталното закононарушение е варненецът Андрей Цветков, който към този момент беше наказан на пожизнен затвор . Той ли обаче е единственият провинен, или съизвършител му е била брачната половинка на жертвата, с която е имал любовна връзка? Това ще стане ясно от процеса против Юлия Шперлинг, който следва да стартира в Германия, споделя Дарик радио.

„ Внезапно и ненадейно би трябвало да се сбогувам с моя обичан мъж, който беше моят живот”, написа Юлия в некролога на брачна половинка си. Тя е рускиня с немско поданство, а двамата с Волфхард живеят в градчето Ешвайлер край Аахен.

В началото на 2015 година като наемател в фамилната им къща се нанася 42-годишният тогава варненец Андрей Цветков. Той е дошъл в Германия две години по-рано, като в България остават малолетната му щерка и брачната половинка му, която е академични учител. Варненецът първо работи на бензиностанция край Аахен, когато се среща със семейство Шперлинг. После става сътрудник на Юлия във компанията й, а двамата стартират интимна връзка.

Бруталното закононарушение е добре планувано от варненеца. Той е знаел, че хазяинът му е резервирал отмора на „ Златни пясъци” от 30 август до 19 септември, и по същото време се прибира в България. На 4 септември отива в стаята на германеца, който е някогашен състезател и доста по-силен физически от него. Андрей изненадващо го удря с секира в тила, след което продължава да го постанова по главата, врата и ръцете му.

След това напуща стаята, а на вратата слага табелка „ Не ме безпокойте “. На идващия ден отпътува назад за Германия.

След повече от два месеца следствие, на 19 ноември е задържан в къщата на овдовялата му държанка в Ешвайлер. В колата му са открити следи от кръвта на жертвата. ДНК-следа и клетъчен материал в хотелската стая на германеца също го уличават като създател на убийството.

Германската прокуратура упреква Андрей, че е направил закононарушението „ от лакомия и други низки подбуди “, като задачата му е била да продължи връзката си с Юлия и двамата да се възползват от спестяванията на Волфхард. Те възлизат на 575 000 евро , а също така фамилията има и скъпа къща. Наследник на парцела и крупната сума е само брачната половинка му.

В края на 2016 година Цветков беше изправен пред съда в Аахен и получи най-тежкото наказване – пожизнен затвор. Той отхвърли вдовицата на Волфхард да е забъркана в убийството. Поради липса на задоволително доказателства за съучастничество в бруталното закононарушение тогава не бяха повдигнати обвинявания на Юлия и тя остана на независимост.

Само два месеца след изговаряне на присъдата на любовника й обаче, прокуратурата я задържа и от 9 февруари тя се намира в ареста. Там вдовицата ще дочака началото на процеса против нея, който е плануван за 17 октомври.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР