В началото на редовното заседание на Консултативния съвет по въпросите

...
В началото на редовното заседание на Консултативния съвет по въпросите
Коментари Харесай

Консултативният съвет по туризъм проведе редовното си...

В началото на постоянното съвещание на Консултативния съвет по въпросите на туризма към община Велинград, неговият ръководител Атанас Палигоров даде висока оценка за взаимната организация и провеждането на честванията по случай 70 години от основаването на Велинград и 10 години от връчване на наградата СПА столица на Балканите. Председателят на „ Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи “ господин Златко Златанов също регистрира сериозния прогрес в взаимната работа и оцени напъните на екипа, подготвил честванията.
Добрата връзка сред Общината и Сдружението разреши да се случат доста от дейностите, залегнали в Стратегията за стабилно развиване на туризма в община Велинград. След 10 годишни старания към този момент е реалност статуята – знак на града. Озеленяването, поддържането на зелените площи и паркове през тази година е на извънредно положително равнище. Поставени са указателните табели на местата за настаняване, направени са рекламен азбучник и безвъзмездни карти за туристите, факт е и рекламния филм за Велинград. Обсъдени бяха въпроси свързани с новогодишната декорация на града, слагане на указателни табели за атракции и забележителности, проблеми с осветлението и положението на велоалеята, паркирането, нерегламентирания звук в късните часове на денонощието, визията на централния пазар и други По отношение на положението и финансирането на Младежки духов оркестър „ Димитър Мечев “ и мажоретния състав, господин Палигоров бе безапелационен, че неговата активност ще продължи, тъй като това са децата на Велинград и оркестъра е една от емблемите на града ни.
Обсъдено бе присъединяване на идното интернационално ревю „ Ваканция – СПА&ЕКСПО 2019 “ през февруари и бе утвърдена визията на щанда на Велинград
На съвещанието бе взето решение да се изготви предложение от Консултативния съвет до кмета доктор Коев и до ръководителят на Общински съвет –Велинград за необходимо създаване на спортна зала и на многофункционална зала в града. Отново бе издигнат въпроса центъра на кв.Чепино да бъде самостоятелен като зона за отдих без коли. Това също ще бъде импортирано като предложение до доктор Коев, инж. Мареков и общинските съветници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР