В началото на октомври започват разговори с румънското правителство за

...
В началото на октомври започват разговори с румънското правителство за
Коментари Харесай

Борисов: В началото на октомври започваме преговори с Румъния за нов мост над Дунав

В началото на октомври стартират диалози с румънското държавно управление за построяването на третия мост над Дунав и втори при Русе. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, представен от Българска национална телевизия, който бе в дунавския град във връзка освещаването на новопостроения храм „ Всех Святих ", повдигнат след повече от 20 години старания на русенската общност на мястото на съборения през 1975 година едноименен храм.

Изграждането на третия мост на Дунав може да стане посредством публично-частно партньорство, счита министър председателят.

„ С въвеждане на тол-системата той ще може да се самофинансира напълно, тъй че би могло и концесия да се даде за направянето му, с цел да не се вадят пари от бюджета ", разяснява Борисов.

Министър-председателят сподели още, че и образованието, и вероизповеданията имат потребност от поддръжка. Затова страната е отпуснала пари за доизграждането на храма „ Всех Святих " и за обновяването на Басарбовския манастир. Петнадесет милиона лв. са планувани и за обновяване на две учебни заведения и три детски градини. Пари ще има и за ремонта на Пантеона на възрожденците в Русе.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР