В началото на новия парламентарен сезон депутатите ще трябва да

...
В началото на новия парламентарен сезон депутатите ще трябва да
Коментари Харесай

Кой как ще гласува в пленарната зала номинацията за нов екоминистър?


В началото на новия парламентарен сезон депутатите ще би трябвало да гласоподават оставката на Нено Димов като министър на околната среда и водите и на негово място да поддържат или да отхвърлят номинацията на Емил Димитров – Ревизоро.

„ В пленарна зала ще гласуваме „ за” номинацията на Емил Димитров. Смяната на един министър с различен не трябва да е кой знае какъв проблем или вест. В последна сметка всеки един, заемащ висша държавна служба би трябвало да е подготвен и да носи оставката си в джоба”, съобщи пред NOVA Александър Ненков - зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

„ Ситуацията в Перник в действителност е сериозна. Поради умишлени или неумишлени дейности, хората са подложени на един доста сериозен режим и ние няма по какъв начин да си затваряме очите за това”, сподели още той.

„ Специалитет на министър-председателя е да стовари цялата отговорност на главата на някой различен. В случая това са Патриотите. Как те одобряват това – не зная. Водната рецесия е един от съставените елементи на околната среда, а във всеки неин детайл има голяма рецесия. Това не може да бъде отговорност на един министър, а на този, който ръководи страната. Затова ние ще гласуваме „ против” номинацията на Емил Димитров – Ревизоро”, съобщи Явор Божанков - народен представител от ПГ на "БСП за България ".

„ Снощи имахме дълги диспути в групата ни. Стигнахме до извода, че от цялата обстановка би трябвало да се дистанцираме от два значими момента. Единият е да покажем, че само ние от ВОЛЯ нямаме никаква отговорност. Виждате, че през миналите месеци обвиняванията текат сред другите партии, само че може би в действителност освен този министър е виновен за рецесията. Дистанцираме се и от това страната да бъде ръководена на този квотен принцип. При гласуването ние ще напуснем залата, с цел да покажем, че страната не може да се ръководи на парче”, разяснява Кръстина Таскова - зам.-председател на ПГ на ВОЛЯ.

„ Ще подкрепим оставката на Нено Димов и избора на Емил Димитров - Ревизоро. Нено Димов би трябвало да може да почисти името си. Според нас той е минимум виновният по цялата верига. Остават открити въпросите за какво до момента е бездействано и за какво не са търсени способи за финансиране на ВиК мрежата”, сподели Красимир Богданов - народен представител от ПГ на "Обединени патриоти ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР