В началото на нощта ще е предимно ясно, но след

...
В началото на нощта ще е предимно ясно, но след
Коментари Харесай

Вижте какво време ни очаква до края на работната седмица

В началото на нощта ще е най-вече ясно, само че след среднощ от запад облачността, най-вече висока, ще стартира да се усилва, а в низините и равнините ще се образуват мъгли, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца. Ще е съвсем безшумно с минимални температури сред минус 1° и 4°, в София - към 1°.
Утре облачността ще е раздрана, междинна и висока, без превалявания. Сутринта в низините ще има мъгла или ниска облачност. В множеството региони ще духа до сдържан югозападен вятър, тук-там северно от планините ще е краткотрайно мощен и с него ще се придвижва топъл въздух. 
По западното поречие на Дунав и в западната част на Горнотракийската равнина ще се задържи съвсем безшумно и мъгливо, там температурите ще останат ниски. В останалата част от страната преобладаващите оптимални ще са сред 9° и 14°, в София - към 12°.  
Над Черноморието облачността ще е забележителна, без превалявания. Ще духа сдържан южен вятър. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще има висока и междинна, най-вече раздрана облачност. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-югозапад и с него дневните температури ще се покачат. Максималната на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 4°.
В четвъртък облачността ще се вплътни. Около обяд от северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта ще обзет и югоизточните региони. Сутринта вятърът ще е от югозапад, последователно ще се ориентира от запад-северозапад. Все още ще е относително топло с минимални температури сред 5° и 10° и оптимални - сред 10° и 15°, по-ниски в западната част от Дунавската низина и Горнотракийската равнина, където ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. 
В петък ще бъде облачно, с превалявания от дъжд в Южна България и източните региони ще са обилни по количество. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух. С понижението на температурите още сутринта в Предбалкана, високите полета и Лудогорието, а след обяд и в множеството региони от Югоизточна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна завивка, в Източна България и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са съвсем без дневен ход, в по-голямата част от страната - сред 3° и 8°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР