В началото на ноември Съединените щати отварят отново границите си

...
В началото на ноември Съединените щати отварят отново границите си
Коментари Харесай

САЩ отварят въздушните граници за ваксинирани чужденци

В началото на ноември Съединените щати отварят още веднъж границите си по въздух за пасажерите, получили ваксина против COVID-19, от Англия, Индия, Китай и европейски страни, съобщи „ Ройтерс “.

Белият дом възнамерява да позволява чужденци, на които е неразрешено да влизат в Съединени американски щати от началото на 2020 година, преминавайки към нови условия, сподели координаторът за отговор на коронавирусната пандемия в Белия дом, Джеф Зиентс.

Ограниченията бяха наложени за първи път на пасажери от Китай през януари 2020 година от тогавашния президент Доналд Тръмп, а през месеците по-късно бяха разширени и до други територии.

В момента Щатите не разрешават влизането на жители от трети страни, които през последните 14 дни са били във Англия, в някоя от 26-те страни от Шенген в Европа, Бразилия, Индия, Иран, Ирландия, Китай или Южна Африка.

От политиката за ваксини ще има и изключения, в това число за деца, които към момента не дават отговор на изискванията за имунизация. Новите правила към момента не са годни за лицата, преминаващи сухопътните граници с Канада и Мексико.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР