В началото на Националното съвещание заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев

...
В началото на Националното съвещание заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев
Коментари Харесай

Борисов към ПП-ДБ: Пробвахме се 9 месеца - или правим нещо истинско, брак, или повече не става

В началото на Националното заседание заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев означи, че " ротацията към този миг и в този си тип наподобява безсмислена " " Държавата е в застой към този момент три години. Финансовата политика е най-големият неуспех. Теглим милиарди заеми, с цел да финансираме обществени разноски ", разяснява Делян Добрев. " България има потребност от постоянно и устойчиво ръководство, само че то е допустимо единствено с ГЕРБ-СДС ", безапелационна беше Мария Габриел.
Акцентите от Националното заседание на ГЕРБ от 5 март 2024 година

Да опитаме да създадем изцяло ръководство. Или вършим нещо същинско - брак, или повече не става по този начин. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов към ПП-ДБ по време на Националното заседание на партията в НДК и представянето на плана на съдружно съглашение, което оферират на сътрудниците си от сглобката.

" Предлагам да ми гласувате това доверие - да изпратим този преговорен екип с този документ и да опитаме да създадем изцяло ръководство. Повече такива за 9 месеца, за 6 месеца... А да забележим, а да се пробваме - пробвахме се 9 месеца. Или вършим нещо същинско, както дамите обичат да споделят - брак, или повече не става по този начин ", безапелационен беше водачът на ГЕРБ.

По думите му Господ е дал тествания на ГЕРБ през тези 3 години на избори, само че " за смут на нашите съперници станахме и по-силни ".

" Партията ни е блага, само че страната е над всичко ", акцентира Борисов.

Според някогашния премиер на 3 март страната е посочила ново " чудовищно разделяне ", идващо от " Шипка ".

" Там се появиха проруските партии и националистическите партии и си пролича разделянето по тази ос. А от другата страна на оста, останахме ние, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Отивайки на избори, би трябвало да сме наясно, че това разделяне ще се разтрои като разделяне, тъй като даже ние, като евроатлантическа коалиция, ще сме разрушени между тях, а поотделно ще сме доста по-слаби в борбата за геополитическата ориентировка за България ", безапелационен беше водачът на ГЕРБ.

Той означи, че не знае по какъв начин ще води предизборна акция, в случай че се наложи, тъй като с Кирил Петков са изкарали 9 месеца в общо ръководство.

" Ние подготвихме план точно с цел да не слагаме сътрудниците от ПП-ДБ по напън, през днешния ден до 14 часа ще им го предадем да го прегледат и в случай че ме послушате, да дадем още един късмет на договарящия екип ", разяснява Борисов и се пошегува, че екипът ще бъде формиран от Дончев, Добрев, Нанков - " в случай че желаеме да провалим всичко ".

" Мария Габриел - водещ договарящ, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева - способени, твърди и в това време уверени, че бихме могли, че без избори можем да намерим решение ", сподели още Борисов и разкритикува ПП-ДБ, че не са се съветвали с ГЕРБ за промените на основни постове в страната.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
В началото на Националното заседание заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев означи, че " ротацията към този миг и в този си тип наподобява безсмислена ".

" Няма да нищим въпроса " за какво стигнахме дотук ". Ако върнем календара 9 месеца обратно - различен вид нямаше. Наш дълг беше да изведем страната от непрекъснатия цикъл на избори, нужната жертва я направихме ", съобщи Томислав Дончев.

По думите му значителният въпрос е дали резултатът си е заслужавал. Боя се, че ще дадете негативен отговор, продължи зам.-председателят на ГЕРБ. Има ли постоянен пиедестал и политическа логичност да дадеш поддръжка на този, който има за цел да те унищожи, да дадеш цялата политическа власт на втория, който е по-малък - няма, продължи Дончев.

Според него като се изключи Мария Габриел държавното управление не може да се похвали с други резултати.

" Има ли логичност да дадеш съвсем цялата власт на втория - няма. Едно държавно управление се избира не с цел да му се радваме, а с цел да работи. Обаче с резултати не могат да се похвалят други, с изключение на Мария Габриел ", добави политикът.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
" Тези 9 месеца бяха пропилени, нещата не може да продължат по този начин. Не може да допуснем Министерски съвет да е нещо сред стажантска стратегия и туристическа организация, не можем да оставим Мария Габриел пленник ", акцентира Дончев и добави, че страната не се нуждае от нови избори.

" Защото след няколко месеца първият може да е станал по-силен, а вторият - към този момент да е трети ", означи той.

От своя страна депутатът Делян Добрев означи, че още от началото е бил срещу сглобката. 

" Държавата е в застой към този момент три години. Финансовата политика е най-големият неуспех. Теглим милиарди заеми, с цел да финансираме обществени разноски ", разяснява Добрев.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Тезата на Дончев подкрепи и заместник-председателката на ПГ на ГЕРБ Рая Назарян, която уточни, че управлението в този му тип е " изчерпано от наличие ".

От трибуната актуалният вицепремиер Мария Габриел благодари на Бойко Борисов, че е " водач на партията на силата за България и отговорността за България ".
 Снимка: Българска телеграфна агенция
" От 2008 година съм в ГЕРБ и знам за какво - тъй като се изучавам всеки ден от водача, от парламентарната група, от специалистите ни, от локалните структури, от пиарите ни. Уча се по какъв начин от това, отстоявайки партийния интерес, да бдиш над националния ", акцентира Габриел.

Тя акцентира, че ГЕРБ е партия на полезности, на господство на закона, на демокрацията, правилата и на евроитеграцията. 

" България има потребност от постоянно и устойчиво ръководство, само че то е допустимо единствено с ГЕРБ-СДС ", безапелационна беше Мария Габриел.

По думите и в този момент, и преди 9 месеца от ГЕРБ са желали явен ангажимент за съблюдаване на правила, механизъм за взимане на решения, отговорност за държавно управление, изпълняващо задължения за цялостен мандат. 
 Снимка: Българска телеграфна агенция
" А не събуждащо се като че ли след изборна нощ и договарящо още веднъж, като че ли изборите в този момент са минали, или сме още веднъж в предизборна акция ", акцентира вицепремиерът.

От ГЕРБ-СДС оферират сключване на за взаимно ръководство сред коалиция ГЕРБ-СДС и коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " до края на мандата на 49-ото Народно заседание.

Миналата седмица водачът на ГЕРБ Бойко Борисов удостовери, че в документа е залегнала огромна част от предложенията в меморандума, стартиран от ПП-ДБ.

Ако на 8 март не сме се разбрали, гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори, очерта Борисов каква съгласно него е политическата вероятност.,

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР