В началото на миналата година Netflix отбеляза сериозен спад в

...
В началото на миналата година Netflix отбеляза сериозен спад в
Коментари Харесай

Краят на споделените Netflix профили дойде

В началото на предходната година Netflix означи сериозен спад в броя на клиентите си, само че през третата четвърт на 2022 година видео платформата съумя двойно да надскочи прогнозите си за нови клиенти и да се върне към интервал на напредък.

Компанията вкара и нови абонаментни проекти, което явно спомогна за стабилизирането ѝ, а в този момент планува и още промени, които много ще затегнат разпоредбите за клиентите. 

Един от огромните проблеми за Netflix постоянно е била опцията потребителите нерегламентирано да споделят профила си с близки, родственици и другари, като по този метод се заобикаля заплащането на в допълнение абонаменти. 
 Снимка 605022
 

От няколко дни обаче в разпоредбите за прилагане на Netflix има нови клаузи, които целят да адресират точно този проблем. 

Занапред платформата ще вкарва все по-строги процедури по верифициране на профилите и използването им единствено от тъкмо избран адрес. 

За задачата Netflix ще записва и следи IP-то, през което достъпваме платформата, както и ID номера на устройството, през което това се случва. 
 Снимка 605023
 

Нещо повече - компанията към този момент ще може да основава нещо като профили на държание за всеки консуматор съгласно това какво и по какъв начин той прави в платформата за видео наличие. 

Ще е належащо също по този начин понякога да прекосяваме през развой на верификация, с цел да удостоверяваме избрани елементи за себе си.

Промяната ще засегне всички, които все още споделят профила си или употребяват непознат подобен, с цел да гледат гратис, само че ще се отрази и на хората, които пътуват постоянно или употребяват VPN услуги с изменящи се IP адреси. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР