В началото на месец август единствената останала българска подводница Слава“

...
В началото на месец август единствената останала българска подводница Слава“
Коментари Харесай

Подводница С-84 „Слава” отвори врати за посетители


В началото на месец август единствената останала българска подводница „ Слава “ отваря порти за гости, които ще имат опция да се потопят в неповторимата и завладяваща атмосфера на едни отминали времена.

Подводницата е „ акустирала “ в град Белослав, Музея на стъклото, където ще чака своите гости от 10.08.2020.

„ Девня Цимент “ АД даде безплатно специфичен цимент за подсилване на подводницата. Този тип цимент е създаден от специфичен клинкер и устоя на разнообразни нападателни среди, както и на високата соленост на морските води. Друг новаторски артикул, употребен в плана е специфична стъклена арматура, създавана от „ Инхом “ ООД гр. Белослав. „ Девня Цимент “ АД е водач на българския пазар освен с стандартните си типове сиви и бели цименти, само че и със специфичните си цименти, посредством които стават вероятни сходни планове като укрепването на подводницата-музей „ Слава “.



Подводница „ Слава “ преди старта на рехабилитацията.

 

История на подводницата:

„ Слава ” е издигната в Съюз на съветските социалистически републики и спусната на вода на 27 септември 1959г. В края на 1985г. е предадена на България, като през декември същата година за първи път е вдигнат българският военноморски байрак от нейния първи пълководец капитан-лейтенант Дарин Матеев.

Плавателният съд е направен от специфична стомана, с цел да може да устоя на огромното налягане. Дълбочината ѝ на потапяне е до 300 м. под вода, въоръжена е и с осем торпедни апарата. Този вид подводници са по този начин издигнати, че при оптимален ресурс от гориво могат да преминат до 14 хиляди морски благи или дистанцията отсам до Северна Америка.



 

„ Слава ” служи правилно на Българската войска от 1985г. до 2011г., когато е извадена от въоръжение, а през януари 2013г. е дарена на Община Варна за превръщането ѝ в музей на българското подводно корабоплаване.

От 29 ноември 2019г. подводницата е пребазирана на кей в град Белослав – от фондация БЕЛОСЛАВСКО СТЪКЛО до Музея на стъклото.



Подводница „ Слава “, аспект от вътрешната страна, преди старта на рехабилитацията.

 

Заповядайте да разгледате единствената по рода си българска морска подводница цялостна с история и мемоари. Средствата от продажба на билетите ще бъдат употребявани непосредствено към по-нататъшни действия, свързани с консервацията на подводницата.

Точни координати: LINK

Фейсбук страница: LINK



 

* обява

 

 

 

 

 

 

 
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР