В началото на май в Instagram се появи нов акаунт,

...
В началото на май в Instagram се появи нов акаунт,
Коментари Харесай

Unofficial интервю: Рекламната гилдия, обединена в мемета в Instagram

В началото на май в Instagram се появи нов акаунт, който за миг съумя да сътвори повече неспокойствие в рекламната промишленост, в сравнение с цялата връзка за фестивала ФАРА досега. С няколко мемета създателят на предизвика рекламисти и организации да се обединят и да погледнат със самоирония както на себе си, по този начин и на работата си. И до момента в който формалната страница на ФАРА в Instagram разгласява обичайни и значително еднотипни постове, неофициалният портал на промишлеността към този момент има над 600 клиента и е на път да надмине известността й. За концепцията зад FARA Unofficial, реакцията на организациите и има ли афектирани, си приказваме с създателя на страницата. Той, несъмнено, остава неизвестен.
Ще идваш ли на ФАРА?
Да.
Вълнува ли те ФАРА като събитие?
Мисля, че излиза наяве. Опитвам се да накарам и ФАРА да се вълнува от мен. View this post on Instagram
Защо реши да го направишпо този начин- да привлечеш внимание посредством хейтърски изявления?
Темата на ФАРА тази година е " Гилдия ". Нали всички ще се сплотяваме - рекламисти, клиенти, не знам какво още. Замислих се, че това, което най-вече ни сплотява, в действителност е да приказваме един за различен - както хубаво, по този начин и неприятно. Понеже всички го вършим настрана на групички, взех решение да стартираме да го вършим дружно на една страница. Стори ми се супер метод всички да се включим в сходна самодейност и да я вършим дружно, вместо всеки да си стои на масата на организацията. Това е нещо като афтър празненството на ФАРА преди ФАРА.
Реклама Повече наподобява на подгряващо празненство.
Да, само че има силата по-скоро на това, което се случва на афтър празненствата. Поне по този начин се надявам.
Мислиш ли, че хората от промишлеността одобряват добре самодейността, която от време на време прилича приказката " добре, че са меметата, с цел да си кажем истината "?
Съдейки по това, че съвсем всеки човек, за който има меме в страницата, ми е пратил меме за някого другиго или даже за себе си, бих споделил по-скоро, че го одобряват. Това са някакви обществени секрети, които всички си знаем - или са особености на някакви хора, или са неща, които избрани организации вършат, или са гафове, които през годините са се случили и на всички са ни занимателни. Не изключвам опцията да има афектирани, само че концепцията е чисто хумористична и мисля, че доста хора я споделят.
И въпреки всичко в случай че на подобен вид провокации се отговори с хейт, не би направило положително усещане.
Да, само че те постоянно имат право и да замълчат.
Да, само че това отново би било малко необичайно.
И това е по този начин. Някои хора към този момент избраха този способ и аз го виждам. Така че и това не е вид. Това, може би, е най-лошият вид дори - да се направиш, че не се е случило. View this post on Instagram
Реклама Ти казваш, че получаваш мемета за организации от други организации?
Не единствено. Получавал съм мемета от хора за техните организации, от хора за самите тях, както и от хора от една организация за друга организация. Идеята на страницата беше да кача няколко мемета, да вървя след 100 рекламисти и да видя дали ще тръгне. Е, потегли. Оттогава съвсем нищо не върша по страницата. Просто качвам това, което ми пращат.
На какъв аршин избираш какво да качиш?
Наистина ми се желае да са смешни, само че от време на време съм подготвен да жертвам даже това, с цел да мога да качвам нещата на всички.
Питат ли те кой си?
Честно казано, учудващо малко. Но има някакви хора, които мисля, че знаят кой съм. Всеки има версия за това кой стои зад профила. Всяка организация има догатки, някои хора си мислят, че определна организация стои зад цялото нещо, само че никой не е сигурен. Има някои хора, които са уверени, само че да кажем, не постоянно са прави. View this post on Instagram
Работиш ли в организация?
Да кажем, че да.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Транспорт 3 Пазари 1 Транспорт 2 Интервю 3 Свят 1 Транспорт 2 Икономика 3 Войната в Украйна Реклама Имаше и други страници в Instagram за рекламната промишленост. Например ad_court_bg, която представяше български рекламни акции, които наподобяват на непознати такива. Имаш ли нещо общо с нея?
Не е моя, само че другояче концепцията е супер. View this post on Instagram
Докога виждаш живота на тази страница - до края на ФАРА или мислиш да продължиш и по-късно?
Със сигурност считам да не преставам със същия дух до самия фестивал. Можем да променим малко формата и да създадем нещо малко по-интересно, само че няма да издам какво е. След това, евентуално ще оставя хората да решат какво да вършим с нея. Идеята е да е за всички.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР