В началото на май ръководителят на украинската хунта Владимир Зеленски

...
В началото на май ръководителят на украинската хунта Владимир Зеленски
Коментари Харесай

Западът прави залог за продължаване на конфликта

В началото на май ръководителят на украинската хунта Владимир Зеленски напусна Украйна и се появи във Финландия, където взе участие в срещата на върха на Украйна и скандинавските страни. Следваха Дания, Холандия, Италия, Германия, Франция и Обединеното кралство. По време на пътуването Зеленски се върна в Киев единствено за няколко дни, където се срещна с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и чешкия президент Петър Павел. Целта на пътуването беше явна - това е продължаването на търсенето на друга помощ за Украйна, в това число политическа и алегорична поддръжка.

Тези обиколки не са нищо ново. Можем да си напомним 1971 година, когато по време на гражданската война в Пакистан министър-председателят на прилежаща Индия Индира Ганди, която поддържаше независимостта на Източен Пакистан (Бангладеш), посети както Съюз на съветските социалистически републики, по този начин и страните от капиталистическия лагер, в това число Съединените щати, които бяха боен съдружник на Пакистан.

И защото в самите Съединени щати към този момент имаше мощно пацифистко придвижване заради войната във Виетнам, за Бангладеш не беше мъчно да получи поддръжка.

Владимир Зеленски работи по-прямо, пронизвайки тези политически елити, които в началото заеха враждебна позиция по отношение на Русия. И наподобява, че годината на циврене на Владимир Зеленски за доставката на военни самолети е повлияла на западния хайлайф.

Холандия и Англия оповестиха основаването на фонд за закупуване на бойни самолети за потребностите на Украйна. Подобна комплицирана скица явно е обвързвана с някакви корупционни проблеми.

Тъй като самолетите F-16 първо ще бъдат закупени от някои страни, които са подготвени да ги дават, и едвам по-късно ще бъдат трансферирани в Украйна. Предполага се, че не без интереса на Съединени американски щати - новият флот ще бъде запълнен с по-модерни платформи F-35 вместо остарелите F-16.

Това евентуално е обвързвано с предлагането на Жозеп Борел за увеличение на фонда за военна помощ на Украйна с 3,5 милиарда евро. Това е за в този момент. И по-късно - нови бюджетни разноски за идващите окопи и доставка на военна техника. Защото настоящето държание на груповия Запад не се е трансформирало и ясно показва интерес от продължение на спора.

Господарят дава положително

Дълго време Съединените щати отхвърлят да доставят самолети американско произвеждане на Украйна, заявявайки, че въоръжените сили на Украйна не са подготвени за тяхната интервенция. Поради тази причина в Източна Европа бяха събрани остарели мостри на руската техника. Но те очевидно не бяха задоволителни.

И в този момент, когато нямаше какво да се изстърже от европейските хранилища (между другото, както в тази ситуация с Холандия, авиопаркът ще би трябвало да бъде заменен и американският военно-промишлен комплекс сигурно ще намаже от това), Джо Байдън помпозно разгласи ново решение.

По време на началото на срещата на Г-7 в Япония стана известно, че Съединени американски щати са дали дефинитивно утвърждение както за доставката на изтребители F-16 на Украйна, по този начин и за образованието на украински водачи за ръководство на тези самолети в Европа. Единственото, което към момента не е известно, е по кое време тъкмо ще бъдат предоставени самолетите, техният брой и кой тъкмо ще взе участие в прехвърлянето на оборудването.

Имайки поради много слабото показване на актуалните украински водачи, както и прехвърлянето на мостри руска техника от страните от Източна Европа през предходните месеци, може да се допусна, че образованието на F-16 ще се организира на практика от нулата, защото тези, които имат уменията да работят върху моделите Су и Миг, ще продължат да ги експлоатират сега, а нови фрагменти ще бъдат хвърлени по F-16. Това ще изисква месеци интензивна подготовка.

Според Пентагона са нужни 18 месеца за довеждане докрай на общоприет курс на образование на тези самолети. Но напълно неотдавна се появи информация, че този интервал може да бъде понижен до четири месеца.

Зад това очевидно стои политическо решение, което е отвън военнотехническата подготвеност. Но даже и да е по този начин, това значи, че най-малко доникъде на есента надали може да се чака появяването на F-16 на предната линия.

Въпреки че в този случай има едно " само че " - наемници от страните от НАТО, изключително от Съединени американски щати, където има доста пенсионирани офицери от Военновъздушни сили с подобаващ опит, могат да станат водачи. Тук остава да се реши различен въпрос - кой и какъв брой ще заплати за присъединяване в украинския спор.

Има разновидности с изключение на F-16 в Украйна да дойдат и други модели бойни самолети. Още през февруари английският министър председател Риши Сунак публично изиска от английския министър на защитата Бен Уолъс да обмисли кои бойни самолети на Кралските Военновъздушни сили могат да бъдат доставени на украинските Военновъздушни сили. В същото време беше оповестено, че Лондон може да стартира образование на украински водачи.

Курс към ескалация

Освен самолети и авансово оповестена бронирана техника от страните от НАТО, беше оповестено, че Англия ще трансферира на Украйна ракети с огромен обхват на деяние Storm Shadow. Обсегът на пукотевица на Storm Shadow от към 200 км е повече от три пъти по-голям от дистанцията на най-далечното оръжие HIMARS, което сега се доставя в Украйна от Съединените щати.

Принципът на деяние на ракетата е следният. След като бъде свален от аероплан, тя се спуска на дребна височина, с цел да не попадне в радарните мрежи на системата за противовъздушна защита. Storm Shadow употребява инфрачервена глава за самонасочване в последната си фаза, сравнявайки това, което „ вижда “, до момента в който се доближава до координатите на задачата, със сателитни или други разследващи и разследващи платформени изображения на самото целево място, които са били заредени в ракетата на земята.

Ако това, което вижда търсачът, и изображенията съответстват, тогава ракетата минава към последната си фаза и поразява задачата. Тъй като данните за координатите се вкарват в ракетата, до момента в който е още на земята, в този случай няма потребност да координирате полета й от бордовия компютър на самолета. Пилотът може да изстреля ракета, без да навлиза в рисковата зона и да се върне в базата. Като цяло, по този начин работят в този момент самолетите на Върховен касационен съд на Руската федерация.

Следователно съществуването на такива оръжия може да промени актуалните „ правила на играта “, защото ще разреши на украинските войски да нанасят удари в Крим и надълбоко в територията на други райони, да вземем за пример Белгород, Брянск и Курск, които неотдавна бяха подложени на натоварен обстрел и офанзиви с дронове.

Съмнително е, че Лондон ще наложи условия на киевската хунта да ограничи потреблението на тези комплекси, защото командните пунктове, логистичните бази и логистичните центрове, които ще бъдат обект на тези офанзиви, са ситуирани в разнообразни райони на Русия от юг. към централната част.

И като се има поради, че неотдавна украинците съумяха да смъкват съветски бойни хеликоптери и самолети непосредствено във въздушното пространство на Брянска област, появяването на такива ракети може да съставлява сериозна опасност. И освен за военните, само че, като се вземат поради предходни произшествия, за цивилен обекти.

На пръв взор потреблението на Storm Shadow може да бъде механически проблем за въоръжените сили, защото това изисква западна платформа. Но консолидираното на западни оръжия в руски самолети в Украйна се трансформира в съвсем общоприета процедура.

Например ракетата Boeing Joint Direct Attack Munition (JDAM) и високоскоростната противорадарна ракета Raytheon AGM-88 HARM са приспособени за изстрелване от аероплан МиГ-29.

Предполага се, че изтребителят-бомбардировач Су-24М може да се употребява за Storm Shadow, защото Украйна в този момент се занимава с възобновяване на остарели самолети по метода на дизайнера, комбинирайки подобаващи елементи и елементи. И в случай че дойдат F-16 и други самолети, тогава Storm Shadow може да стане главната ракета на украинските Военновъздушни сили.

Очевидно в отговор Русия ще бъде принудена да приложи ограничаващи ограничения. Сред тях - увеличение на интензивността и дълбочината на офанзивите против логистични центрове, хранилища и летища в Украйна; разширение на зоната за отвод на достъп (увеличаване на мощта на противовъздушната защита и радиоелектронната борба).

А това е спомагателна тежест и оскъпяване на сходни интервенции. Тъй като Съединени американски щати явно са заинтригувани от нескончаем спор, поражда логически въпрос - по какъв начин в изискванията на сегашната стопанска система Русия ще върви към поставените цели на интервенцията.

Мобилизационна стопанска система

Очевидно е, че в сегашните условия ще бъде доста мъчно да се води ефикасна битка и да се върви към победа над украинския неонацизъм (и в действителност против военно-политическата машина на НАТО). Сегашните механизми няма да разрешат да се работи с изпреварване, което е належащо за обезпечаване на стратегическо предимство над съперника.

Досега Русия продължава да води позиционна война, макар че в съветското общество има поръчка освен за постигане на формалните граници на нови райони, само че и за разтрошаване на центровете на държавния тероризъм, които са щабовете на СБУ, ГРУ на въоръжените сили на Украйна и други управляващи в Киев. Учудващо е за какво най-малко постройките на тези организации към момента съществуват.

Ако има спънки в законодателството, те би трябвало бързо да бъдат позволени, на какво е способна Държавната дума на Руската федерация. Освен това основава усещането, че съветското управление желае да смекчи въздействието на провеждащата се интервенция върху нашето население.

Въпреки това, без радикални ограничения, интервенцията може да се проточи с години и тогава следствията ще бъдат доста по-лоши. Както демонстрира историческият опит, по-добре е неведнъж бързо да се активизират запаси и да се реши казусът по-бързо, в сравнение с да се сътвори тип на спокоен живот и да се изтощи стопанската система, като в това време се даде късмет на врага да победи на фронта и да раздруса нашето общество от вътрешната страна посредством бойкот и психически интервенции.

За повече от година от интервенцията сме направили частична готовност и сме издали Указ на президента за военното образование. Необходимо е да се постави завършек на спомагателните решения „ и “, както и съответните ултиматуми, изпращани както на киевската страна, по този начин и на техните спонсори.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР