В началото на март народните представители от Продължаваме промяната -

...
В началото на март народните представители от Продължаваме промяната -
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката не казва дали изтеклата пътна карт...

В началото на март народните представители от " Продължаваме промяната - Демократична България " Мартин Димитров и Ивайло Мирчев за достоверността на документа, който хакерската група " Bg Elves ", която споделя за себе си, че се занимава с българска контрапропаганда, разгласява.

 

За документа се твърди, че е изчезналата пътна карта за развиване на газопреносната мрежа, която България подписа с " Газпром " през 2017 година.

тогавашният министър на енергетиката Теменужка Петкова от едната страна на масата, а до нея - шефът на “Газпром ” Алексей Милер, подписаха въпросната пътна карта. Последва градежът на газопровода “Турски поток ”, чиято стойност беше над 2,5 милиарда лв. без Данък добавена стойност.

 

Когато третият постоянен кабинет на Бойко Борисов слезе от власт, се оказа, че пътната карта я няма.

 

Ако документът е достоверен, а това от Гражданско съдружие " БОЕЦ ", който уточни, че е виждал документа в Министерски съвет, където му е бил показан, пътната карта ще потвърждава, че " турски поток " е издигнат през територията на България при неизгодни за нас условия и без причини за възвръщаемостта на инвестицията. Освен това, ще е доказателство, че тръбата на Путин, за която ние сме платила, е целяла да заобиколи Украйна, която беше нападната от Путин доста скоро по-късно.

 

Документите, оповестени от " Bg Elves " - вижте в цялост.

 

" Като най-малко е разумно лицата, взели участие в разискването на документа, да отговорят на пряк въпрос дали този документ са разглеждали. Възможно е от името на България да са поети задължения, за които Народното събрание няма информация. Тези обстоятелства следва да се ревизират и изяснят ", показват народните представители Димитров и Мирчев във въпроса си.

От отговора пък излиза наяве, че " заради сериозния публичен и медиен интерес последният месец, Министерството на енергетиката разпореди на инспектората да извърши инспекция за съществуването и съхраняването на Пътна карта за развиване на газопреносната мрежа в Министерството на енергетиката ". В отговора се споделя, че през 2021 година към този момент е проверявано и в деловодството " няма заведен подобен документ ".

 

ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР