В началото на м. юни 2023 г. бе стартирана кампания

...
В началото на м. юни 2023 г. бе стартирана кампания
Коментари Харесай

Студенти и доброволци с благотворителна кампания в полза на 15 млади хора с трайни увреждания

В началото на м. юни 2023 година бе стартирана акция за набиране на средства в поддръжка на 15 лица с увреждания. Този път, за благополучие, идеята е друга – средствата не се събират за здравната им рехабилитация, а за обезпечаване на друга и стимулираща за тях страст –една вълнуваща морска разходка.

В центъра на акцията са 15 младежи, които макар своите множествени трайни увреждания, през 2021г. одобриха предизвикването да стартират своята първа работа. Те поеха разнообразни работни позиции (от помощник-кухня, мияч, пекар, до отговорник комерсиална зала) и станаха част от спомагателния екип на сгушеното в центъра на града бистро, което е дом на Център за предпазена претовареност „ Кредо “ – първи във Варна и втори в България център, осигуряващ приспособено и предпазено работно място за хора в неравностойно състояние. Тази нова претовареност им донесе насладата да не помнят своята „ различност “, да излязат от грижата на своето семейство или институция и да бъдат равностойна част от обществото. Но тя им донесе и отговорността да съблюдават графици, работно време, да овладяват нови потребни умения, да споделят в екип. Началото беше мъчно – изпълнено с доста провокации и безредици, само че те не се отхвърлиха, с цел да ги забележим през днешния ден по-усмихнати, по-уверени и по-общителни, отворени към нови познания и страсти.

Усилията им бяха видяни от група студенти от Висшето учебно заведение по мениджмънт, доброволци от БмЧК и други представители на неправителствения бранш, които се трансфораха в основатели на тази акция с идея. Те се срещнаха в подтекста на къс курс по тематиките на дарителството и потреблението на известния в последно време способ „ краудфъндинг “ (колективно набиране на средства) за обществени дела, който бе проведен в границите на план „ Култура на дарителството и общественото включване “ по стратегия „ Еразъм + “. В продължение на образованието, те овладяха нови познания и умения за пускане на благотворителни акции, а в края му избраха съответна идея – точно обезпечаването на незабравимо морско прекарване за тези 15 младежи в неравностойно състояние, посредством което да се поддържа личностното им развиване и учене посредством прекарване - и сформираха проект за осъществяването и популяризирането й.

Кампанията е в ход. Целевата сума е 1600 лева, която ще бъде задоволителна за обезпечаване на превоз Варна – Балчик- Варна, морска разходка с обезопасен кораб и взаимен обяд за целевата група и 3-ма техни придружители. Значителна част от средствата са към този момент събрани благодарение на положителни хора, припознали изгодите от това начинание. Нужни са единствено още 500 лева за сполучлив край. Можете да подкрепите както целевата група, по този начин и основателите на акцията посредством подаяние на до 11 август 2023г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР