В началото на идната седмица нов средиземноморски циклон ще окаже

...
В началото на идната седмица нов средиземноморски циклон ще окаже
Коментари Харесай

Потвърдено: Висок риск от наводнения на Балканския полуостров

В началото на идната седмица нов средиземноморски циклон ще окаже въздействие на времето на Балканския полуостров, предава Balkan Meteo

Над Йонийско море ще се образува многоцентрова област на ниско налягане и през нашата страна ще преминат серия от средиземноморски циклони.

Точното систематизиране на преваляванията зависи и от траекторията на циклона, само че към този миг - обилни превалявания от дъжд се чакат над Южна и Западна България. Гръмотевични стихии ще се образуват във вторник над Източна България, като те могат да провокират и шквалови феномени.

Очакваните превалявания по време на средиземноморския циклон на 3 и 4 април ще покачат доста равнищата на подпочвените води, което ще ускори риска и от активизиране на свлачища и вероятни наводнения в Централна Сърбия, Северна Гърция и региона на Рило-Родопският масив. Очакваните количества превалявания тук-там ще надминат 70-100л/кв.м.

В Динарските планини ще вали сняг, а със захлаждането и в Централна Сърбия. Там  моделите предвиждат и забележителна снежна аргументация. 

Още към края на 3 април ще се усети захлаждане, с понижението на температурите по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР