В началото на годината шведската полиция задържа крайнодесни екстремисти, заподозрени

...
В началото на годината шведската полиция задържа крайнодесни екстремисти, заподозрени
Коментари Харесай

Неонацистката заплаха, която се учи да стреля в Русия

В началото на годината шведската полиция задържа крайнодесни екстремисти, обвинени за две бомбени офанзиви, една от които против бежански център. Радикализиралите се националисти са минали през бойно образование в Русия и това в действителност е чест избор за войнствените неонацисти в Европа, демонстрира материал на Daily Beast.

Няколко месеца преди да се опитат да взривят бежански център в шведския град Гьотеборг и да ранят съществено чистач, 23-годишният Виктор Мелин и 20-годишният Антон Тулин се оплакват един на различен в "Скайп ". Двамата считат, че расистката групирова, от която са част, не е задоволително сурова за тях.

Крайнодесни германци събират "армия " за границите ни

Все повече умишлени палежи в бежански лагери

Изправени пред опцията да прекарат още едно лято в бойни тренировки с гумени мечове, те вземат решение да отидат в Русия и вместо това да си играят с автомати "Калашников " и револвери "Макаров ", заредени с същински боеприпаси.

"Партизан " е паравоеннa стратегия, проведена от ултранационалистическото Руско имперско придвижване (РИД). Декларираната му цел е "обучение на гражданското население за оцеляване в изискванията на война, местни въоръжени спорове и световен безпорядък ".

"Участието им в този паравоенен лагер в Санкт Петербург е бил основна стъпка в радикализацията на Мелин и Тулин ", счита Матс Люнгквист, обвинителят по делото за серия от бомбени набези, осъществени от двамата младежи и 51-годишния Джими Джонасон.

"Вярваме, че там са се научили да създават бомбите, които са употребявали в Гьотеборг ", съобщи още Люнгквист.

Anton Thulin and Viktor Melin, paramilitary training somewhere in #Russia. #turpo #säkpol pic.twitter.com/qwWOlTnW2v
— Marko Enqvist (@menqvist70) July 23, 2017
Когато Виктор Мелин е задържан през януари, 23-годишният мъж към този момент е добре прочут на полицията. Има предходни обвинявания за разнородни закононарушения, от продажба на опиати до побой над мъж, разрешил си да му насочи комплимент за брадата му в италиански ресторант.

Всичко това се случва още преди да се свърже с расисткото придвижване "Северноевропейска опозиция ", което други шведски крайнодесни дефинират като "анти-интелектуални говеда ".

Струва си да се означи изказванието на Мелин, че е отсякъл личното си кутре с секира, с цел да се самонакаже поради пристрастяването си към порното. Поне това декларирал при разпит в полицията по-рнао тази година.

Полицаят го попитал дали това не е малко извънредно. "Добре е да си недопечен със себе си ", похвалил се Мелин.

Неонацист зад нападението в шведско учебно заведение

Украински сепаратисти: Хиляди съветски доброволци се бият за нас

Другите "говеда " се разграничават от него и двамата му съидейници.

"Не пазиме и призоваваме към взривяване на книжарници ", обявиха от "Северноевропейска опозиция ", визирайки нападението против друго място в Гьотеборг през ноември, за чиято организация Мелин също е упрекнат.

Групата е известна с разграничаването си от прояви на принуждение на нейни членове, макар че в личният й справочник написа, че "можем да победим единствено посредством физическа битка ".

Изненадваща е фотографията, качена в съветската обществена мрежа VK, няколко месеца преди офанзивите. (снимката след това е изтрита от профила на "Партизан " - б.р.) На нея Мелин и Тулин театралничат за групова фотография, посред огряна от слънцето провинция, облечени в камофлаж и държащи въздушни пушки. Мелин се усмихва като дете, а Тулин е навъсен.

Screendump of the #Partizan paramilitary training center in #Russia, where these two #Sweden #NeoNazi #terrorists trained before attacks pic.twitter.com/7TtDxvdlj3
— CarpathianViking (@CarpathViking) June 9, 2017
"Отворени сме към всички ", декларира Денис Гариев, някогашен боец, който управлява "Партизан " като част от РИД. Той прецизира, че в тренировките има доста участници от чужбина. Обикновено те схващат за тях от интернет и по този начин се свързват с придвижването.

Изглежда бойните курсове в Русия са изключително известни измежду членовете на "Северноевропейска опозиция ".

Мелин и Тулин декларирали пред полицията, че не виждали нищо необичайно в пътуването, тъй като всички хора от "Северноевропейска опозиция " минали през "Партизан ".

Това е изненадващо, поради нормалния по-голям песимизъм към Кремъл, който крайнодесните в Швеция демонстрират в съпоставяне със свои съидейници в останалата част от континента.

Украински националисти пребиха и изхвърлиха в кофа за отпадък бесарабски българин

Шизофренията на европейските националисти

Според анти-расисткия деятел Джонатан Леман украинската рецесия е довела до тактически промени в придвижвания като "Северноевропейска опозиция ".

"След като ролята на Европейски Съюз и Съединени американски щати във войната стана по-явна, про-кремълската агитация стартира да оказва по-голямо въздействие върху крайнодесните шведски уеб сайтове ", споделя Леман.

Първоначално Москва употребява РИД за набиране и подготовка на доброволци, които след това да се бият на страната сепаратистите в Източна Украйна. Сега наподобява, че военното крило на придвижването към този момент не прави мръсната работа на съветското държавно управление.

Фокусът на "Партизан " е да приготви цивилни лица за "крахът на цивилизацията ", написа в уеб страницата на тренировките.

През 2015г. водачът на РИД Станислав Воробьов участва на конференция, проведена от "Северноевропейска опозиция ". Облечен е в униформа (определя я като знак на "съвместнат аборба против "еврейските олигарси в Украйна ") и предизвестява за "война против обичайните полезности на Западната цивилизация ".

#Sweden: NS activist from Nordic Resistance Movement interrupts #SwedishOpen w/ "Hail Victory! " & salute.https://t.co/RcwHBBupA7#WPWW
— White Outreach (@NEW_ORDER_NOW) July 24, 2017
"Северноевропейска опозиция " повече от всеки път гледа другарски на РИД, счита водачът на скандинавските неонацисти Симон Линдберг. Това обаче не е единственото такова европейско придвижване.

Про-кремълските ултранационалисти от "Стяг " (Знаме) провеждат военни тренировки, в които присъединяване взимат хора от Движението за словашко възобновление - дребна неофашистка организация, която се радва на от ден на ден известност откакто водачите й я записаха като партия.

Дори по-учудващо е, че 76-годишният Иства Гьоркос, някогашният водач на Унгарския народен фронт, който сега е в пандиза за убийството на служител на реда предходната година, организираше подправени бойни тренировки с съветски разузнавачи в гората край дома му.

Кремъл би трябвало да вземе ограничения против полузаконните бойни тренировки на националистическите придвижвания, и по особено на РИД, които желаят да върнат монархията и настояват, че са срещу Путин. Това обаче не се случва.

Fan video, really good stuff!

Nordic Resistance Movement: You Did Not Know Us https://t.co/eONQouuvMJ via @YouTube
— Nerva ☇ (@mcnerva) August 1, 2017
Все отново за момента наподобява, че политическото въздействие на имперското придвижване в Русия понижава, само че същото не може да се каже за "Северноевропейска опозиция ".

Шведските националисти се пробват да трансформират имиджа си на "бандити и хулигани ", като основаха и полтическа партия (за което бяха окуражени от РИД).

В изказването си, с което се разграничават от бомбите на Мелин, от групировката декларират, че ще е "невъзможно " да продължат "законните си политически действия ", в случай че членовете й са "зад решетките ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР