В началото на годината Илън Мъск неведнъж положително се изказа

...
В началото на годината Илън Мъск неведнъж положително се изказа
Коментари Харесай

Tesla временно се отказа да приема биткойни и това срина курса на основната криптовалута

В началото на годината Илън Мъск нееднократно позитивно се изрече във връзка с другите криптовалути, като неотдавна неговата автомобилна компания Tesla стартира да за възнаграждение на нейните електрически автомобили. Да напомним, че Tesla преди време биткойни на обща сума $1,5 милиарда, като по този метод диверсифицира своите финансови активи. Но преди няколко часа Илън Мъск съобщи, че отхвърля да приема биткойни за възнаграждение продукцията на Tesla .

Илън Мъск сподели, че е взел това решение заради непрестанно растящия дял на употребяваната електрическа сила, получавана от изкопаеми типове горива, за рандеман на криптовалута. Както нормално, генералният шеф на Tesla своето решение в своята Twitter страница. Това стана късно вечерта и туитът мигновено срина курса на биткойна, който падна с цели 17% едновременно. Поради огромния напор от искащи да се избавят от своите биткойни, някои криптовалути тържища се сблъскаха с механически проблеми. Ethereum също загуби към 14% от своята цена, само че с началото на търговете в Азия и двете криптовалути отчасти възвърнаха изгубените позиции.

Мъск особено акцентира, че Tesla краткотрайно прекратява приемането на биткойни като средство за възнаграждение на нейната продукция . Компанията няма да продава своя ресурс от биткойни. Tesla още веднъж ще стартира да приема биткойни като средство за разплащане, откакто за добива на първата криптовалута стартира интензивно да се употребява електрическа сила, получавана от възобновими източници. Генералният шеф на Tesla, че криптовалутите са извънредно удачна концепция и имат многообещаващо бъдеще, само че техният рандеман не би трябвало да нанася щета на околната среда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР