В началото на годината Андреас Зайдъл напусна поста на ръководител

...
В началото на годината Андреас Зайдъл напусна поста на ръководител
Коментари Харесай

Браун: Раздялата със Зайдъл ускори промените в Макларън

В началото на годината Андреас Зайдъл напусна поста на началник на тима на Макларън във Формула 1, с цел да стане основен изпълнителен шеф на Заубер. По думите на изпълнителния шеф на Макларън Зак Браун тази разлъка с немския експерт е ускорила измененията, които настъпиха в Уокинг от началото на годината.

През предишния месец Макларън разгласи изцяло реструктуриране на техническия отдел на отбора и раздялата с досегашния механически шеф Джеймс Кий. Вместо английския експерт техническият отдел ще се поеме от напусналия Ферари при започване на сезона Давид Санчес, Питър Продромо и Нийл Холди, които ще управляват разнообразни звена и ще дават отговор непосредствено пред новия началник на тима Андреа Стела.
 Макларън разгласи реструктуриране на механически отдел, Давид Санчес се завръща в Уокинг Макларън разгласи реструктуриране на механически отдел, Давид Санчес се завръща в Уокинг
По думите на Браун тези промени са били стимулирани от неналичието на развиване в колата на Макларън за 2022 година и раздялата със Зайдъл, която в допълнение е ускорило процеса.

„ Очевидно ние започнахме годината с проблеми в тестванията, свързани със спирачки – сподели Браун по отношение на сезон 2022. – Колата беше добре, а по-късно пристигнаха и драмата с нашите водачи, която открадна заглавията.

„ В същото време аз не бях удовлетворен от темпото, с което се развиваше колата. Това беше през втората половина на предходната година. Просто другите се развиха доста повече от нас. Затова ние започнахме да водим диалози, а също така имахме и промяна в управлението на тима. Тази смяна ми разреши да бъда по-агресивен в работата си с Андреа и да му разреша да огледа тима и да направи промени. Точно това и направихме.

„ Това, че той към този момент беше в тима означаваше, че ние не започнахме от нулата. В последна сметка двамата измислихме модела на работа, който ни се коства най-разумен и логичен. След това започнахме да прилагаме тези проекти и в деяние. Когато обявихме това реструктуриране ние обявихме неща, върху които се работеше от много време, само че всичко съответства със слабия старт на сезона “, изясни Браун.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР