В началото на февруари 1952 г. Елизабет не е планирала

...
В началото на февруари 1952 г. Елизабет не е планирала
Коментари Харесай

„По стълбата тя се качи принцеса и слезе кралица“ или когато Елизабет разбира, че се качва на трона

В началото на февруари 1952 година Елизабет не е възнамерявала друго, с изключение на да продължи обиколката си в Кения. Докато тя употребява момента да се любува на дивата природа, до момента в който татко ѝ си почива вкъщи в Англия.

Всичко обаче се трансформира на 6 февруари, когато крал Джордж Шести умира в съня си . Това прави по-голямата му щерка, която тогава е 25-годишна, пряк правоприемник на трона .

View this post on Instagram
#Onthisday in 1952, The Queen acceded to the throne on the death of her father King George VI. Her Majesty was in Kenya with The Duke of Edinburgh on an official Royal tour when she learnt that she had become Sovereign. Her Accession was proclaimed on the same day and was repeated in a public ceremony at St James’s Palace two days later once Her Majesty had returned from Kenya. In this video footage from the BBC, The Queen is seen on her first official engagement as the Monarch: the Royal Maundy Service at Westminster Abbey.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Feb 6, 2020 at 3:45am PST

Лейди Памела Хикс, братовчедка на брачна половинка на Елизабет - принц Филип, и една от шаферките ѝ, става очевидец на историята по време на това съдбовно пътешестване отвън страната. Нейната щерка Индия Хикс, бизнесмен и създател на начин на живот уеб страницата IndiaHicks.com, споделя пред People: „ Майка ми си спомняше доста ясно, че когато е чула новината, е крачела нагоре-надолу дружно с Филип, придворните дами и частния секретар “.

За деня, в който Елизабет схваща за гибелта на татко си и новата си роля, Хикс споделя: „ Накрая, когато кралицата се е съвзела, тя споделила: „ Много скърбя, само че ще се наложи да се върнем назад в Англия “, и прибавя: „ Това е доста показателно за кралицата, която би се извинила за нещо сходно. Всички те ѝ споделили, „ не ставай смешна “. Индия прибавя: „ Майка ми я прегърнала, само че ненадейно си спомнила, „ това е моята кралица “, и направила бездънен реверанс “.

Този миг от живота на Елизабет Втора още веднъж събира внимание около хитовия сериал на Netflix „ Короната “ , който го показва още при започване на поредицата. Не всичко от визитата в Кения се е случило в реалност, само че отдалечената барака върху дърво, където Елизабет и Филип са настанени, е истина . Както лейди Памела споделя пред People преди няколко години за този исторически миг: „ По стълбата тя се качи принцеса и слезе кралица. “

Памела си спомня вълнуващата аудиенция в Кения дружно с кралската двойка по следния метод: „ Те ловяха риба и яздеха, само че кулминационната точка беше нощта високо при дървото, откъдето следиха. Тя носеше камерата със себе си и това беше доста значимо за нея. И беше извънредно разчувствана от играта, която е видяла. Тя все си мислеше по какъв начин ще написа на родителите си, с цел да опише всичко. “

След това идва и сложният полет към у дома. „ Когато кацнахме в Англия и видяхме Уинстън Чърчил и останалите, събрани на летището, ненадейно пристигна осъзнаването, че това беше краят на нейния персонален живот “ , споделя още лейди Памела.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР