В началото на днешната търговия руският основен фондов индекс нарасна

...
В началото на днешната търговия руският основен фондов индекс нарасна
Коментари Харесай

Рекорден връх за руския основен фондов индекс MOEX



В началото на днешната търговия съветският главен фондов показател набъбна до рекорден исторически връх с помощта на мощното показване на пазарите на акции по целия свят и вследствие на релативно високите цени на петрола.

Водещият показател на борсата в Москва, деномиран в рубли - MOEX се увеличи при старта на търговията в четвъртък към рекорден връх от 2295,53 пункта, като единствено в дните от началото на годината той към този момент бележи растеж от 8,5 на 100. Трябва да се има поради, че MOEX е някогашният фондов показател MICEX, който беше в действие до преди декември 2017-а година.

В същото време другият водещ показател на московската борса - RTS, който е деноминиран в долари, нарастна с към 0,5% към 1274,89 пункта, достигайки по този метод най-високо равнище от август 2014-а година насам.

Днешният напредък на съветската борса следва снощното следващо мощно показване на пазара на акции на " Уолстрийт ", където показателят на сините чипове DJIA се увеличи с цели 323 пункта (ръст с 1,3%) до нов рекорден връх от 26115,56 пункта, приключвайки за пръв път в своята история над психическото равнище от 26000 пункта.

Важна роля за възходящото придвижване на борсата в Москва оказват и високите петролни цени предвид на обстоятелството, че петролът е основна експортна стока на страната. Фючърсите на петрола вид брент с доставка през март се търгува към 69,30 $ за барел, което е надалеч над равнищата към 40 $ за барел, които единствено до преди няколко месеца бяха заложени като прогноза от управляващите в Кремъл и от съветската централна банка.

Руската рубла също намира поддръжка от високите петролни цени, поскъпвайки при започване на днешната европейска търговия към 56,74 рубли за един щатски $, доближавайки тяхното най-силно равнище към 56,20 от юни 2017-а година. Спрямо еврото, рублата нараства с 0,1% към 69,28 рубли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР