В началото на декември пред парламента имаше протести под надслов

...
В началото на декември пред парламента имаше протести под надслов
Коментари Харесай

Парламентът отмени мораториума върху новите лекарствата

В началото на декември пред Народното събрание имаше митинги под надпис " НЕ! на Мораториума върху медикаментите и новите лечения! "

© Анелия Николова Още по тематиката
След гледище на Корнелия Нинова, от ГЕРБ са подготвени да анулират мораториума за медикаментите

Управляващите слагат изискване - на същата позиция да са всички групи в Народното събрание
19 дек 2017
Какво съставляват лекарствените молекули и по какъв начин се прави оценка резултатът от медикаментите

Въпроси и отговори за медикаментите, обхванати от мораториума, и по какъв начин да не се стига до отнемане на пациенти от терапия
18 дек 2017 Точно седмица откакто отхвърли ветото на президента върху мораториума за погашение на новаторски медикаменти от здравната каса, в четвъртък Народното събрание го анулира.

След като близо два месеца, до момента в който течеше гласуването на бюджета на здравната каса, болшинството отхвърляше да се съобрази с причините на специалисти, с митингите на пациентски организации, а най-после - и с ветото на президента, то чинно промени мнението си незабавно щом министър председателят Бойко Борисов разгласи, че мораториумът би трябвало да падне. Последваха и диалози с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, като изискването на ръководещите бе да има " цялостен политически консенсус " за този ход. Гласуването в зала в четвъртък бе единомислещо за анулацията на § 6 от закона.

Краят на двумесечната сага сътвори безспорен казус с анулация и актуализация на бюджет на НЗОК на идващия ден след обнародването му в " Държавен вестник ", съобщи в пленарната зала депутатката от Движение за права и свободи доктор Нигяр Джафер. " Приехме едно решение, което просъществува в общественото пространство един уикенд. ", сподели тя. Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява, че за следващ път ръководещите показват " формулата за битие на тази власт " - проба - неточност и отново проба - неточност.

Премиерът неодобрява министъра на опазването на здравето, който седмици наред обясняваше за какво мораториумът е верен, а хора като Цветен Цветанов дължат опрощение на президента, разяснява вицепрезидентът Илиана Йотова по бТВ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР