В началото на април падна мазилка от терасата на детска

...
В началото на април падна мазилка от терасата на детска
Коментари Харесай

Мазилка на детска градина в Ямбол се срути след ремонт за над 1 милион лева

В началото на април падна мазилка от терасата на детска градина „ Пламъче “ в Ямбол. За благополучие това се случва по време, когато децата и чиновниците не са били там – потърпевши няма.

Сградата е била главно ремонтирана преди 6 години за близо 1,5 млн. лева, с европейско финансиране. Сградата към момента е в гаранция – до 2026 година

Това не е първи случай – преди две години падна таванната мазилка на друга тераса, сподели пред bTV директорката на градината Мария Иванова.

Зам.-директорът Румяна Басяку добави, че се подавани доста сигнали към предходното управление на Община Ямбол за некачествено изпълнен ремонт, само че реакция не е имало. През миналите години градината е правила корекции за сметка на бюджета на градината.

„ Сградата е в гаранция, само че малко след приключването на ремонта през 2018 година не съществува Ще подадем сигнал към прокуратурата “, разяснява зам.-кметът на Ямбол Енчо Керязов.

Той посочи, че за ремонт на падналата мазилка ще се пренасочат средства, които са били за облагородяване на външните пространства.

Приемането и извеждането на децата от градината е реорганизирано, с цел да е безвредно, посочи директорката Мария Иванова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР