В началото на 90-те години на миналия век, Opel разработва

...
В началото на 90-те години на миналия век, Opel разработва
Коментари Харесай

Знаехте ли, че Opel всъщност прави второ поколение на Calibra?

В началото на 90-те години на предишния век, Opel създава спортно купе с извънреден дизайн, което бързо се трансформира в обичан модел на мнозина, даже и до през днешния ден. Първото потомство на модела остава в произвеждане 8 години, преди немската марка да се откаже от него през 1997 година. В интервала от 1997 година до 2000 година, когато на пазара се появява Opel Astra Coupe, марката няма представител в този известен за времето си сегмент и за това има забавна причина.
`Знаехте

Макар доста хора да не подозират, Opel в действителност прави второ потомство Calibra, което за жалост на доста от почитателите не вижда бял свят. Направени са няколко прототипа, един от които е изложен в музей на марката, които демонстрират по какъв начин е трябвало да наподобява наследника на спортното купе. Колата е основана на Opel Vectra, като употребява главните ѝ съставни елементи, само че модифицирани за по-спортно държание.

Интересното е, че прототипите даже не са показни по това време, като се счита, че аргументите за това са разнообразни. Според някои, шефовете на марката не са били удовлетворени от крайния резултат и не са желали да дават празни очаквания на почитателите, до момента в който други считат, че инженерите на марката не са били удовлетворени от свършеното.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР