В началото на 2022 г. Microsoft обяви, че купува Activision

...
В началото на 2022 г. Microsoft обяви, че купува Activision
Коментари Харесай

Съдът одобри сделката между Microsoft и Activision Blizzard в САЩ

В началото на 2022 година Microsoft разгласи, че купува Activision Blizzard за рекордните 68,7 милиарда $. Пречка за тази огромна договорка беше недоволството на Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC), която заведе дело за възбрана. Комисията беше загрижена за монополизирането на игровия пазар, което не е изненадващо, имайки поради какъв брой добре известни франчайзи за игри ще получи Microsoft. Какво коства единствено една серия Call of Duty, която в продължение на доста години остава главния бранд измежду мрежовите шутъри. През цялото това време се водеше правосъдна борба, която в последна сметка приключи с победа на Microsoft — съдът поддържа компанията и позволи закупуването на Activision Blizzard. Все отново ще има обжалване и чуване през август, само че съдът към този момент е отхвърлил множеството от исковете на FTC.

Преди това Microsoft получи утвърждението на антимонополните органи на Европейски Съюз и съответните институции в другите страни. Към момента текат процедури с регулатора в Обединеното кралство, който е угрижен за евентуалния монопол в региона на облачните игри. Но бързото решение по този въпрос в този момент наподобява напълно действително.

За да успокои антимонополните управляващи, Microsoft продължи да уголемява съдействието си с други представители на промишлеността. Обещанието е направено освен за продължение на стартирането на серията Call of Duty на платформата Sony PlayStation, само че даже има проекти за преместване на тези шутъри към Nintendo Switch.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР