В Мюнхен, Германия, се състоя първото събитие на Bulgaria wants

...
В Мюнхен, Германия, се състоя първото събитие на Bulgaria wants
Коментари Харесай

1000 българи бяха част от събитието „Живот и кариера – защо в България?“

В Мюнхен, Германия, се състоя първото събитие на Bulgaria wants you в чужбина. „ Живот и кариера – за какво в България? “ естествено се трансформира в най-големия конгрес за българите в чужбина, като събра близо 1000 сънародници дружно.

Българската общественост в Германия се срещна с изключение на с създателите на платформата – Иван Христов и Андрей Арнаудов и с президента Росен Плевнелиев, журналистът Георги Тошев, продуцентът Магърдич Халваджиян и Люси Дяковска, които бяха лектори на форума. Всички те описаха своите същински истории по пътя към триумфа, с цел да стимулират българите, че те са „ добре пристигнали “ назад в родината си. Част от събитието бе и кариерно ревю с 20 щанда на български и интернационалните компании, които оферират съответни позиции за развиване у нас.



„ Няма да излъжа, в случай че кажа, че същински се вълнувам, че успяхме да съберем 1000 българи през днешния ден в Мюнхен. С екипът на „ Bulgaria wants you “ сбъднахме една наша отдавнашна фантазия. Това е единствено първото от поредност планувани събития в Европа. Те имат за цел да показват пред българска общественост зад граница съответни оферти за работа в България. Надяваме се, че всички посетители ще имат опция да видят, че България се трансформира. “ –споделя Андрей
Арнаудов.

Иван Христов също се обърна към българите в залата: „ Ние не сме политици. Не сме пристигнали при вас с кошница празни обещания, с цел да ви накараме да гласувате, след което да ви забравим. Дошли сме със напълно действителни оферти за живот и работа в България. Въпреки това не ви споделяме елате си непременно. Единственото, което ви споделяме, е че човек би трябвало да има право на избор. Избор имаш тогава, когато си осведомен. “



Българската общественост в Мюнхен, съумя да се запознае онлайн и с акцията “ДНКарта – билет за завръщане ”. Тя има за цел да притегли посредством пряк финансов тласък българи, живеещи в чужбина да се върнат в България. В партньорство с топ работодатели Bulgaria wants you ще предлoжи съответни работни позиции, към които ще се обезпечава бонус от 10 000лв. Той ще бъде отвън заплатата, изплащан непосредствено на служителя при подписване на трудов контракт. Идеята му е да подтиква българите, които имат предпочитание да се върнат у нас, като покрие част от огромните им разноски по въпросното пренасяне.

Следващите събития „ Живот и кариера – за какво в България? “ ще се състоят на 20 октомври в Благоевград и на 25 ноември в Русе.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР