В МВР са пристигнали материали от властите в Испания по

...
В МВР са пристигнали материали от властите в Испания по
Коментари Харесай

Бойко Рашков е получил данни от Испания за къщата в Барселона

В Министерство на вътрешните работи са пристигнали материали от управляващите в Испания по случая с така наречен къща в Барселона, съобщи в предаването " Въпросите " на TV1 вътрешният министър Бойко Рашков. По думите му документите са пристигнали преди няколко дни.

Преди време стана ясно, че испанските управляващи проверяват пране на пари по случая, в който е проверяван и някогашният министър председател Бойко Борисов.

" Планираме да предприемем някакви дейности. Според испанските управляващи се касае за пране на пари. Не може тези материали да не отидат до прокуратурата. Длъжни сме да им ги пратим, каквато и да е тази прокуратура ", сподели Рашков.

През юли 2021 година стана ясно, че и по съмнение за осъществено пране на пари в тази ситуация. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е давал пояснения, когато делото е било на стадий инспекция. След формиране на следствието той не е бил викан.

Проверката е почнала още през 2020 година, откакто испанското издание " Ел Периодико " заяви през март 2020 година, че испанските управляващи проверяват пране на пари, в което може да е забъркано името на Борисов. Става дума за покупка на първокласна къща в Испания, в която живееше някогашната манекенка Борислава Йовчева. Веднъж Борисов бе запитан дали има дете от нея и той отхвърли.

Проверяваха се към 5 млн. евро, вложени през две компании в парцела и в първокласен бутик за облекла. Това е направено през 2013 година За притежател на парцела се разгласи предприемачът Александър Чаушев, който изясни, че Йовчева живеела там чартърен. Миналото лято стана ясно, че къщата се продава.

През предходната година брачният партньор на Йовчева – предприемачът Йордан Христов, с който тя подписа брак малко след началото на абсурда – пусна платено известие до Българска телеграфна агенция, в което съобщи, че испанските управляващи са прекратили следствието. После стана ясно, че материалите са били трансферирани в България.

Самата Йовчева напусна Испания и по неофициална информация живее в Дубай дружно с детето, на което Борисов отхвърли да е татко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР