В МВР е изграден щаб, който координира цялостната дейност с

...
В МВР е изграден щаб, който координира цялостната дейност с
Коментари Харесай

Над 20 000 служители на МВР ще участват в охраната на изборните секции

 В Министерство на вътрешните работи е построен щаб, който координира цялостната активност с всички ведомства и институции, имащи отношение към изборния развой.

От 8 март е изградена денонощна телефонна линия и имейл, на който всички жители, които желаят, могат да подават сигнали, свързани с нарушаване на изборния развой, настрана такива сигнали могат да бъдат подавани и в районните ръководства и на тел. 112.

Със заповед е изградено междуведомствено звено от прокуратурата на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС за противопоставяне на закононарушенията и нарушаванията, свързани с изборния развой, касаещ пазаруването и продаването на гласове и отбрана на политическите права на жителите.

До момента има подадени 144 сигнала за нарушаване на изборните правила, по 163 преписки се правят предварителни инспекции, обрадзувани на 14 досъдебни производства за закононарушения по член 167, 8 и 9 от Наказателен кодекс, задържаните лица са 34, общо профилактираните лица са 1053 към сегашния миг, които са предизвестени документално с протокол.

Извършено е охранително и противопожарно обследване на двете печатници, които изготвят изборните материали и бюлетини, и едната печатница, която изготвя печатите за секциите, логистичната база, където се съхраняват техническите устройства за машинно гласоподаване, всичките 31 РИК-а, плюс местата по общините, където ще се съхраняват изборните бумаги и материали до 3 април.

Утре следва от 12.00 до 17.00 ч. създаване на нужната организация за логистика, акомпанимент и защита на техническите устройства за машинно гласуване до регионалните центрове. Общата численост машини, които ще бъдат доставени до секциите, ще бъде 9394.

Общо над 20 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще вземат участие в защитата на 7026 места с 11 983 секции на територията на цялата страна.

Определени са 409 преносими секции за трудноподвижните хора. Подадени са молби за защита в 88 секции в коронавирус лечебни заведения и 185 преносими коронавирус секции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР