В мрежата вече се разпространяват фалшиви обяви за продажба на

...
В мрежата вече се разпространяват фалшиви обяви за продажба на
Коментари Харесай

Европол: Има опасност от измами с ваксината срещу коронавирус

В мрежата към този момент се популяризират подправени разгласи за продажба на ваксина
Измамници може да се възползват от търсенето на ваксина против ковид, предизвести Европол. В мрежата към този момент се популяризират подправени разгласи за продажба на ваксина.

Във връзка с началото на всеобщото имунизиране против ковид в Европейски Съюз Европол предизвестява за заплахата от измами. Съществува действителна заплаха нарушителите да се опитат да се възползват от огромното търсене, съобщи през днешния ден шефът на институцията Катрин де Бол.

Тя показа, че в обществените мрежи към този момент има разгласи за продажбата на ваксина, само че тези разгласи изрично са оповестени от измамници. Хората, които реагират на такива разгласи, или няма да получат нищо, откакто са платили, или ще им изпратят подправен артикул, което може да има съществени последствия за тяхното здраве, предизвести Де Бол.

Правоохранителните органи, от своя страна, би трябвало да имат подготвеност да противодействат на опити за кражба на ваксини. По време на първото затваряне банди са нападали транспортни средства, с които бяха транспортирани защитни маски, напомня шефът на Европол. Сега сходна заплаха съществува и във връзка с имунизацията.

Европол е локализирал местата, в които вероятността от сходни закононарушения е най-голяма, а полицейските служби на европейските страни считат да си сътрудничат, с цел да предотвратят кражбата на ваксини.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР