В мразовити условия придвижването с транспорт е сериозно предизвикателство. Още

...
В мразовити условия придвижването с транспорт е сериозно предизвикателство. Още
Коментари Харесай

Как да ходим по леда, за да не паднем

В мразовити условия напредването с превоз е съществено предизвикателство. Още по-голяма компликация съставлява ходенето пешком, защото крие опасности от рухване, оповестява " Дарик ".

За петък - 2 март, за съвсем цялата страна е в действие жълт сигнален код поради вероятни поледици. Незасегнати от мярката са единствено областите Благоевград, Смолен, Кърджали, Ямбол и Бургас. Очаква се да има слаби превалявания, изначало от сняг, само че денем, с покачването на температурите, тук-там ще минават в дъжд и ще се образуват поледици.

За предотвратяване от съществени контузии английски ортопед, представен от в. " Дейли експрес ", предлага няколко рекомендации, измежду които да наподобяваме походката на пингвините върху заледена повърхнина.
Сред рекомендациите на ортопеда е краката да са леко разкрачени, което усилва центъра на гравитацията. Препоръчително е също тялото да се накланя леко и да се вършат дребни крачки върху цяло ходило. Ортопедът поучава също, когато вървим върху заледена повърхнина, да гледаме напред и да не слагаме ръцете в джобовете си, с цел да си осигурим опора при положение на рухване.

Специалистът припомня постоянно да изчакваме на пешеходна пътека и да сме уверени, че на зрението ни не пречат качулки, шапки или шалове.
Питър О'Рурк откроява измежду най-сериозните рискове в мразовито време входните стъпала и заледените следи от коли.


Ако въпреки всичко изгубим баланс и тръгнем да падаме обратно, специалистът припомня следователно да се опитаме да наклоним главата си напред с опряна брадичка към тялото. При странично рухване е целесъобразно да създадем опит да предпазим китката и първият контакт с повърхността да е с цялата предница на ръката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР