В моята сфера има 3 сериозни риска, които могат да

...
В моята сфера има 3 сериозни риска, които могат да
Коментари Харесай

Караджов: Има опасност довършването на АМ “Струма: да се отложи за 2030 година

В моята сфера има 3 съществени риска, които могат да бутнат държавното управление - договорите за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата, инхаус договорите за Автомагистрала " Хемус ", и довършването на Автомагистрала " Струма ".

Това сподели пред БТВ районният министър Гроздан Караджов.

Той и екипът му следва да се срещнат с представители на Министерството на на околната среда и водите във връзка Автомагистрала " Струма ", описа Караджов. Причината е, че сега има заплаха довършването на автомагистралата да бъде отсрочено за след 2030 година, в случай че страната не довърши строителството през Кресненското дефиле до октомври, когато пък изтича срокът на Оценката за влияние на околната среда (ОВОС).

Не сме се разбрали с превозвачите. Важно е да се води разговор и да се търси компромис, само че ще внесем предлагането те да заплащат за второкласните пътища. Увеличение на толтаксите също ще има, само че то ще е на стадии. Видно от плановете е, че това, което те са платили през предходната година - 160 млн. лева, от следващата година ще платят над 400 млн. лева, изясни той.

Много пъти сме доказвали, че това няма по какъв начин да се отрази инфлационно, тъй като цената ще се отрази на стоките с 0,0001% от стотинката. Справедливо е тези, които употребяват пътищата, да заплащат, настоя Караджов.

Транзитният трафик заплаща, колкото и останалите. От юли до декември ще съберем повече, в сравнение с за една година. Не е обикновено тирове да минават през дребните села, а го вършат, тъй като пътищата там не се заплащат. Въпрос на 2 седмици е да се сложат нови знаци по тези меса, сподели Караджов.

Министърът към този момент е разпоредил в седем от най-рисковите сектори с ПТП да се отстранен всички аквапланинг точки, да се изследва настилката, да бъде подравнена и други Премаркирани ще бъдат и всички автомагистрали и първокласни пътища, ще бъдат заменени мантинелите, както и знаците до тях.

Запитан ще даде ли България оръжие на Украйна, както изиска посланикът на Киев Виталий Москаленко, Караджов сподели: Само Народното събрание може да отговори на този въпрос, само че мисля, че в случай че се стигне до гласоподаване в Министерския съвет, отговорът ще бъде " да ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР